ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ. ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ!»

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Φανταστικές Κυκλάδες» οργανώνει από τις 14 Δεκεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου, περιλαμβάνει τα χιλιάδες παιδικά έργα που προέκυψαν από τον φετινό, τέταρτο κατά σειρά, διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο φετινός διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου ανέδειξε 16 νικητές. Τα 16 έργα που επιλέχθηκαν πρωταγωνιστούν στη φετινή αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου. Το θέμα της αφίσας και του διαγωνισμού ήταν οι Φανταστικές Κυκλάδες! 16 νησιά του Αιγαίου μεταμορφώθηκαν με τη φαντασία των παιδιών και έγιναν… πρόσωπα, ζώα, χάρτες ή πουλιά! Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό που έφτασαν στο Μουσείο ήταν από περιοχές από όλη την Ελλάδα, από την ομογένεια στο εξωτερικό,  αλλά και από πολλούς φορείς.

Η έκθεση «Φανταστικές Κυκλάδες» που περιλαμβάνει τα μοναδικά αυτά παιδικά έργα εγκαινιάζεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στη διάρκεια των εγκαινίων, θα γίνει η βράβευση των 16 νικητών του Διαγωνισμού.

ezgif-com-336f6c908f

Επίσης γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα  εργαστήριο animation με θέμα τις Φανταστικές Κυκλάδες και πρωταγωνιστές τα νησιά. Με την καθοδήγηση του Μπάμπη Αλεξιάδη, Animator & media artist, θα δημιουργήσουν ένα ομαδικό έργο, μια μικρού μήκους ταινία με κινούμενες εικόνες.Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό, με συνεχόμενη ροή και ολιγόλεπτη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

afisa-ekpaideutikon-programmaton

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Είσοδος ελεύθερη

Μέγαρο Σταθάτου, 18.00-21.00

Είσοδος από Ηροδότου 1

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ 

Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου

Είσοδος ελεύθερη

Μέρες και ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00

Πέμπτη:10.00-20.00

Κυριακή: 11.00-17.00

Τρίτη κλειστά

final_paidikos_image

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
www.cycladic.gr

Leave a Reply