10+1 ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΟΥ ΝΙΚΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΕΜΑΡΑ

δραστηριότητες για την ΆνοιξηΧρησιμοποιείστε διασκεδαστικά και πρωτότυπα παιχνίδια ώστε να απασχολήσετε τα παιδιά ακόμη και στο μπαλκόνι του σπιτιού σας. 10+1  διασκεδαστικές δραστηριότητες για την Άνοιξη που νικούν τη βαρεμάρα, λοιπόν!

 1. Σαπουνόφουσκες: Τώρα που η λιακάδα επανήλθε κάντε σαπουνόφουσκες. Αυτές οι μαγικές σφαίρες εντάσσονται στις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες, καθώς μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά για ώρες. Φτιάξτε τις δικές σας συνταγές στο σπίτι και περάστε ένα απολαυστικό και διασκεδαστικό απόγευμα.
 1. Απολαύστε τη φύση: Απολαύστε τη φύση στα καλύτερά της. Παίξτε έξω, κάντε ένα κυνήγι θησαυρού ή παίξτε στην αυλή. Υπάρχουν τόσες διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά στη φύση που θα τα απομακρύνουν από τα ηλεκτρονική παιχνίδια και τα μαθήματα στην οθόνη και θα στρέψουν την προσοχή τους στον έξω κόσμο. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Κάνει και το κοντινό σας πάρκο!
 1. Κάντε μια πτήση μέσα στο σαλόνι σας: Δεν έχετε σχεδιάσει κάποια εξόρμηση; Δεν πειράζει. Πηγαίνετε όπου θέλετε στον κόσμο χωρίς να βγείτε από το σπίτι. Παίξτε «αεροπλάνα» με τα παιδιά και προσομοιώστε μια πτήση σε κάποιο τροπικό προορισμό. Ή επιλέξτε κάποιον πιο κρύο προορισμό. Ο προορισμός εξαρτάται από τα παιδιά. Αν θέλουν μπορούν να επισκεφτούν τον Άγιο Βασίλη ή το Βόρειο Πόλο. Φτιάξτε βαλίτσες και φύγαμε!
 1. Διαβάστε έξω: Σχεδιάστε ένα απογευματινό περίπατο ή καθίστε στη βεράντα ή τον κήπο σας. Πάρτε ένα αγαπημένο βιβλίο και διαβάστε ο ένας στον άλλο. «Μπείτε» μέσα στο βιβλίο, ζήστε τις εικόνες του. Το σημαντικό είναι να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με το παιδί διαβάζοντας ένα βιβλίο.
 1. Κάντε μια ημερήσια εκδρομή [ή μια μεγάλη βόλτα, γιατί ο κορονοϊός δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια]: Μπείτε στο αυτοκίνητο και κάντε μια κοντινή εκδρομή. Κάντε πεζοπορία, παίξτε σε ξέφωτα, κάντε μια βόλτα στην παραλία.
 1. Φυτέψτε ανοιξιάτικα λουλούδια και φυτά: Φυτέψτε με τα παιδιά λουλούδια και φυτά. Πηγαίνετε μαζί σε ένα θερμοκήπιο και αφήστε τα να διαλέξουν λουλούδια για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Μαζί με τα φυτά, φυτεύετε και αναμνήσεις αφού λερώνεστε μαζί τους και συζητάτε για όσα κάνετε. Τέλος, όταν το λαχανικό σας έχει φυτρώσει και μεγαλώσει με τη φροντίδα που του έχετε παρέχει εσείς και το παιδί, ψάξτε νόστιμες συνταγές, μαγειρέψτε το και απολαύστε τον καρπό του κόπου σας.
 1. Φτιάξτε μια φωλιά για τα πουλιά: Χρησιμοποιείστε χρησιμοποιημένα κουτιά από γάλα, κουτιά παπουτσιών και ότι άλλο υλικό σκεφτείτε και μετατρέψτε το σε φωλιά για τα χελιδόνια που επιστρέφουν.
 1. Φτιάξτε μαγικά φίλτρα: Η Άνοιξη είναι μια μαγική εποχή. Βοηθήστε να παιδιά να γιορτάσουν τον ερχομό της φτιάχνοντας μαγικά φίλτρα. Μπορούν να μαζέψουν φυσικά υλικά από τον κήπο ή την εξοχή (καρπούς, πέταλα λουλουδιών, φύλλα) και να τα αναμείξουν με χρωματιστό νερό και χρυσόσκονες. Στη συνέχεια μπορούν να ποτίσουν με αυτά τα λουλούδια τους και τα φυτά τους ώστε να τα βοηθήσουν να μεγαλώσουν και να ανθίσουν.
 1. Βγάλτε ανοιξιάτικες φωτογραφίες: Η Άνοιξη προσφέρει πολλές ευκαιρίες για όμορφες φωτογραφίες. Βγείτε λοιπόν έξω και βγάλτε μερικές φωτογραφίες. Μάλιστα μπορείτε να αναθέσετε αποστολή στα παιδιά να βρουν τοπία για να φωτογραφηθούν. Στη συνέχεια εκτυπώστε τις φωτογραφίες και τοποθετήστε τες σε χειροποίητες ανοιξιάτικες κορνίζες!
 1. Κάντε ανοιξιάτικες κατασκευές: Βγάλτε από τις κασετίνες τα έντονα χρώματα. Καταπιαστείτε με χειροτεχνίες για την αυλή, το μπαλκόνι, κατασκευές λουλουδιών, κορνίζες και άλλα πολλά. Δημιουργείστε μαζί με τα παιδιά χρησιμοποιώντας υλικά από το σπίτι αλλά γιατί όχι και από την ίδια τη φύση. Και κυρίως:
 1. Παίξτε, διασκεδάστε, λερωθείτε και απολαύστε την Άνοιξη μαζί με τα παιδιά σας!

mud-kitchen-tuff-spot-3-1024x576

Η Παναγιώτα Μακρή είναι  Ψυχολόγος, MSc in Child Development

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ψυχοπαιδαγωγική Παρέμβαση και τη Συμβουλευτική Γονέων καλέστε για ένα ραντεβού με την εξειδικευμένη ομάδα του Εργαστηρίου Ψυχοκινητικής (Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια | Τ 210 8 100 508)

Leave a Reply