Στέφανος Ζαννής: Ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Στέφανος Ζαννής

Στέφανος Ζαννής, Στην Πλατεία της Αγίας Ειρήνης-Αιόλου-Αθήνα, 2022, acrylic on paper, 56×76, 2023 © Photography Boris Kirpotin, April 2023, Athens, Greece, boriskirpotin@yahoo.com, www.kirpotin.gr

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στις 7:00 μ.μ., σ επιμέλεια της Λουΐζας Καραπιδάκη.

Μέσα από μια σειρά έργων, ακρυλικά σε καμβά, βασισμένα σε προσωπικές εμπειρίες από βιωμένους τόπους ο ζωγράφος αναζητά και προβάλλει το στοιχείο της σιωπηλής χαράς μέσα στα πράγματα. Από τα τέλη του Οκτωβρίου 2021 βρισκόταν σχεδόν καθημερινά στις Μαρίκες της Ραφήνας ζωγραφίζοντας εκδοχές της παραλίας και των ανθρώπων. Βλέμμα, πνοή και συναισθάνεσθαι. Την ίδια διαδικασία συνέχισε τον χειμώνα στα τοπία της πόλης.

Όπως σημειώνει η Λουΐζα Καραπιδάκη στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: “Τα έργα του, ζωγραφισμένα στη φύση, είναι εμπνεύσεις μιας δεδομένης χρονικής στιγμής. Αποτυπώνει εικόνες της υπαίθρου με αναπαραστατική διαύγεια και συγκρατημένη αφαιρετική διάθεση, σύμφωνα με την προσωπική του οπτική αντίληψη. Ο Ζαννής απεικονίζει εξωτερικούς χώρους, παραθαλάσσιους ή και αστικούς, εστιάζοντας στη γοητεία του εφήμερου φωτός με τις αέναες χρωματικές εναλλαγές, και ως δεινός γνώστης της χρήσης του χρώματος αποδίδει δεξιοτεχνικά τις σκληρές χροιές του ηλιοβασιλέματος, τη γλυκύτητα των αποχρώσεων του απομεσήμερου, τις διακυμάνσεις του συννεφιασμένου ουρανού και τις χρωματικές αλλοιώσεις του άπλετου μεσημεριανού ήλιου…”

Stefanos Zannis, Τραμπολίνο-Πάρκο Γουδί, 2022, acrylic on paper, 56×76
2023 © Photography Boris Kirpotin, April 2023, Athens, Greece
boriskirpotin@yahoo.com
www.kirpotin.gr

Ο Στέφανος Ζαννής σπούδασε στην ΑΣΚΤ ζωγραφική, με καθηγητή τον Ηλία Δεκουλάκο και β’ πτυχίο χαρακτική με τον Θανάση Εξαρχόπουλο. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έχει εργαστεί σε αγιογραφήσεις ναών – κυρίως στα διακοσμητικά θέματα – και καταπιάνεται με τη σχέση ζωγραφικής και κειμένου στην Οδύσσεια του Ομήρου από το 1992. Τελευταία ατομική του έκθεση έγινε το 2003. 

Leave a Reply