ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 8 ΕΤΩΝ

Συνελήφθη από τις αρχές ένας 62χρονος εν ενεργεία καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, έπειτα από καταγγελία 15χρονου σήμερα μαθητή για σεξουαλική κακοποίηση.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής φέρεται να κακοποιούσε τον μαθητή για επτά συνεχόμενα χρόνια, από όταν δηλαδή το παιδί ήταν οκτώ ετών. Μάλιστα φέρεται να κακοποίησε το παιδί και παρουσία τεσσάρων ακόμη ατόμων.  Ο καθηγητής ανήκε στο συγγενικό περιβάλλον του παιδιού το οποίο πάσχει από ψυχική ασθένεια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία των γονέων του παιδιού, με βάση την οποία σχηματίστηκε δικογραφία που εστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 62χρονου.

Ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης με βάση το οποίο συνελήφθη ο 62χρονος και χτες οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.  Οι αστυνομικοί που προχώρησαν στη σύλληψη του καθηγητή κατέσχεσαν επίσης τον υπολογιστή και το κινητό του για να ερευνήσουν τις συνομιλίες του, αλλά και να διαπιστώσουν αν υπήρξαν και άλλα θύματα. Καθώς το παιδί πάσχει από ψυχική ασθένεια, η δίωξη που του ασκήθηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος, αφορά την κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, κατά μόνας και από κοινού.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ανέφερε πως “συνελήφθη με ένταλμα την 19-2-2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, κατά μόνας και από κοινού.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Leave a Reply