Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ 100 ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με απόφασή του στηρίζει τον οργανισμό WRO Hellas. Συγκεκριμένα η στήριξη περιλαμβάνει την παροχή κιτ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής EV3 σε πλέον των 100 δημόσιων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα, καθώς και την κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία, τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Η δοκιμασία αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του. Η διαδρομή πραγματοποιείται επάνω σε ένα χάρτη και τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος για να ολοκληρώσουν τις δοκιμασίες που θα συναντήσουν.

Λεπτομέρειες για το διαγωνισμό εδώ.

%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82_wro-2

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με διακριτικό τίτλο WRO Hellas είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών των φυσικών επιστημών και των ΤΠΕ και ιδιαίτερα μεθόδων και εφαρμογών αυτοματισμών και ρομποτικής στην εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο οργανισμός μας διοργανώνει κάθε χρόνο τρεις Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, έναν για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Οι διαγωνισμοί τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και των Περιφερειών Εκπαίδευσης.

Έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε κάθε σημείο της χώρας μας, επίλεκτα στελέχη της εγχώριας εκπαιδευτικής κοινότητας είναι υπεύθυνοι σε κάθε περιφέρεια, οργανώνοντας με επιτυχία περιφερειακούς διαγωνισμούς, υποστηρίζοντας με αυταπάρνηση και εθελοντικά το όραμά μας. Η προσπάθειά μας για την αποκέντρωση των δράσεών μας στην έδρα της κάθε περιφέρειας με σκοπό αφενός στη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των μαθητών στις δράσεις μας, αφετέρου στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών μας στην εκπαιδευτική ρομποτική, έχει οδηγήσει στη δημιουργία σε κάθε περιφέρεια ενός επιστημονικού και ενός οργανωτικού υπευθύνου. Ενδεικτικά η σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής, περιλαμβάνει τους πλέον αναγνωρισμένους επιστήμονες-ακαδημαϊκούς δασκάλους σε παιδαγωγικά και τεχνολογικά θέματα, με ιδρυτικά μέλη τους κ.κ. Ροβέρτο Κινγκ (ομότιμος καθηγητής Παν. Πατρών), Αντώνιο Τζε (πρόεδρος τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ Παν Πατρών), Δημήτρη Αλιμήση (καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ), Παπαδόπουλο Ευάγγελο (ΕΜΠ) κ.ά.

Αποκορύφωμα των δράσεών μας αποτελεί η προετοιμασία και η αποστολή εθνικών μαθητικών ομάδων στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad), μία παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με υπουργική απόφαση του 2016, οι Ολυμπιονίκες της World Robot Olympiad (κατηγορίες Λυκείου) εγγράφονται σε συναφή πανεπιστημιακή σχολή χωρίς εξετάσεις.

Leave a Reply