ΜΙΑ (ΑΚΟΜΗ) ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ΤεχνόποληΤην Κυριακή 9 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μιας ακόμη «Κυριακής στην Τεχνόπολη». Αφορμή για τη συγκεκριμένη διοργάνωση στάθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της Α’ Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ. Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ημέρας πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), συνεργάτη του προγράμματος που εφαρμόζεται φέτος πιλοτικά σε 20 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αθήνας.

Την προσοχή του κοινού τράβηξαν από την αρχή οι όγκοι μαρμάρου, τα εργαλεία, τα μεγάλα τραπέζια και η προτομή που στήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Innovathens. Με την καθοδήγηση των γνωστών γλυπτών Πραξιτέλη Τζανουλίνου, Δημήτρη Σκαλκώτου και των συνεργατών του, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους για την τέχνη της μαρμαροτεχνίας, να φτιάξουν πήλινες κατασκευές, ακόμη και να σμιλέψουν το μάρμαρο με καλέμι και σφυρί, σαν αληθινοί καλλιτέχνες!

Μέσα στο κτήριο του Innovathens, τα παιδιά επιστράτευαν επιμονή και υπομονή για να δημιουργήσουν εικονικά έναν παραδοσιακό τηνιακό φεγγίτη, συμμετέχοντας στη δράση «Μαρμαράς θε’ να γενώ…».  Την ίδια στιγμή, όσοι περίμεναν τη σειρά τους είχαν την ευκαρία να παρακολουθήσουν έξι μικρού μήκους δημιουργίες με θέμα τη γλυπτική και τη μαρμαροτεχνία, που προβάλλονταν σε ισάριθμες οθόνες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από την εγκατάσταση.

Τεχνόπολη

Στις Δεξαμενές Καθαρισμού και τις υπαίθριες εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου πραγματοποίησε τα εκπαιδευτικά εργαστήρια «Σκουπίδια ή θησαυρός; Η ζωή τους κύκλους κάνει…» (για τα παιδιά 7-12 ετών) και «Αγαλματάκια ακούνητα» (για λίγο μικρότερα παιδιά).

Την εκδήλωση έκλεισε μελωδικά η BigBand του Δήμου Αθηναίων, με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με τα όργανα και τους ρυθμούς της τζαζ μουσικής.

Leave a Reply