ΙΤΑΛΙΑ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ

coronavirus-scuole-chiuse-04Ακόμη πιο δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιταλία ούτως ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού, που σαρώνει τη χώρα. Έτσι, σύμφωνα με διάταγμα που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κλείσει, εκτός από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους και να απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, προβλέπεται η «αναστολή πάσης φύσεως εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συγκέντρωση ανθρώπων και δεν επιτρέπουν την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου».

Το ίδιο προσχέδιο του διατάγματος θα καλεί τους Ιταλούς να αποφεύγουν τις αγκαλιές και τις χειραψίες  ώστε να αποτρέψουν κατά τον δυνατόν την περαιτέρω εξάπλωση της δυνητικά θανάσιμης νόσου, η οποία έχει επικεντρωθεί κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Νωρίτερα η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε όλη την Ιταλία μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Γιορτή της Γυναίκας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κοροναϊού στην χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που ανάρρωσαν ανέρχονται σε 170. Σε ότι αφορά την κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.

Leave a Reply