ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: «ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»

«Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Οι εικόνες και οι ήχοι θυμίζουν έντονα τους βομβαρδισμούς στην αιματοβαμμένη Συρία. Ένας γιατρός μεταφέρει στα χέρια ένα ημιλιπόθυμο αγόρι στη σκηνή που έχουν στήσει την αυτοσχέδια κλινική τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Ξεκινά η παροχή πρώτων βοηθειών. Όμως ξαφνικά ο πολύτιμος ορός εξαφανίζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μάσκα οξυγόνου όταν πλησιάζει στο πρόσωπο του παιδιού. Η ζωή του αγοριού κινδυνεύει. Μέχρι που ο ορός και η μάσκα επανεμφανίζονται και οι γιατροί είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν τη σωτήρια βοήθεια στο παιδί»

Με αυτό το βίντεο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς καλούν να μείνουμε μαζί τους μέσω έκκλησης για σταθερή οικονομική βοήθεια, από 1€ την εβδομάδα, που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνής ιατρική οργάνωση στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη συνεισφορά ιδιωτών παγκοσμίως, προκειμένου να περιθάλψει με αμεροληψία 9 εκατομμύρια ασθενείς στα πιο δυσπρόσιτα μέρη του πλανήτη. Ακόμα και η ελάχιστη συνεισφορά, όταν είναι σταθερή, μπορεί να πολλαπλασιαστεί και να μετατραπεί στα χέρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε σωτήρια βοήθεια για τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη για ιατρική βοήθεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με 1€ την εβδομάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούν να διαθέσουν 234 εμβόλια κατά τις ιλαράς. Με μόλις 2€ την εβδομάδα, μπορούν να παρέχουν 192 πακέτα θεραπευτικής τροφής σε σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά. Τέλος, με 3€ την εβδομάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούν να περιθάλψουν 70 ασθενείς με ένα πλήρες ιατρικό κιτ.

Το νέο πρωτότυπο σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δημιούργησε αφιλοκερδώς η εταιρεία Tribe σε παραγωγή Stefi Productions με την ευγενική συμμετοχή του σκηνοθέτη Ευθύμη Σιανίδη.

Κάνε τώρα μια σταθερή δωρεά εδώ.

Μείνε κι εσύ δίπλα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να φτάσουν εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Πληροφορίες 210 5 200 500 και msf.gr  #meinemazimas

Leave a Reply