ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ ΚΛΟΤΣΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΑΤΑ Σ

folegandros-gataΔικογραφία σε βάρος δύο μαθητών δημοτικού από τη Χώρα Φολεγάνδρου σχηματίστηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από την ιστοσελίδα zoosos.gr που τους δείχνει να κακοποιούν μια τυφλή γάτα, με έναν εξ αυτών μάλιστα να την κλοτσά επανειλημμένως στο κεφάλι με αποτέλεσμα να θεωρηθεί αρχικά ότι το ζώο έχει χάσει τη ζωή του.

UPDATE: Ζωντανή είναι τελικά η γάτα που κακοποιήθηκε βάναυσα από μαθητές δημοτικού στην Φολέγανδρο, παρά τις αρχικές πληροφορίες που υπήρχαν ότι το ζώο είναι νεκρό. Η εσφαλμένη εντύπωση ότι η γάτα ήταν νεκρή φαίνεται να προκλήθηκε από την γυναίκα η οποία την εντόπισε ακίνητη σε άδεια πισίνα ξενοδοχείου και ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές ότι το ζώο ήταν νεκρό. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε και όπως αναφέρει το zoosos η γατούλα είναι ζωντανή, συνήλθε ύστερα από αρκετές ώρες και παρά τις κλοτσιές που δέχθηκε. Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, κάτοικοι του νησιού, έπιασαν το τυφλό ζώο, το έβαλαν σε κλουβάκι και θα σταλεί σε κτηνίατρο στη Σαντορίνη για περίθαλψη, καθώς στη Φολέγανδρο δεν υπάρχει κτηνίατρος.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη στον προαύλιο χώρο και σε πισίνα – κλειστού αυτή την εποχή – ξενοδοχείου. Την επίθεση των δύο αγοριών αντιλήφθηκε η ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου που άκουσε τις φωνές του ζώου. Όταν η γυναίκα ρώτησε τα δύο παιδιά τι είχε συμβεί εκείνα, όπως λέει, της απάντησαν ότι μια από τις αδέσποτες γάτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του διπλανού ξενοδοχείου. Η γυναίκα αναζήτησε τη γάτα καθώς ήταν αυτή που τη φρόντιζε και όταν την εντόπισε τη βρήκε αναίσθητη και τη θεώρησε νεκρή.

Αναζητώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας εντόπισε το σκληρό βίντεο που ακολουθεί. (Αν θέλετε να το παρακολουθήσετε, πρέπει να έχετε γερό στομάχι, προσωπικά δεν άντεξα να το δω…)

Σε αυτό φαίνονται τα παιδιά αρχικά να κυνηγούν το ζώο και να του πετούν αντικείμενα, με την τυφλή γάτα να πέφτει μέσα στην πισίνα. Εκεί το ένα από τα δύο αγόρια φαίνεται να την κλοτσά πριν τελικά οι δύο μαθητές να αποχωρήσουν από την περιοχή σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η γυναίκα που εντόπισε το ζώο δήλωσε στο zoosos.gr ότι όταν ενημερώθηκε ο πατέρας του ενός από τα παιδιά για ό,τι συνέβη, η απάντησή του ήταν «παιδιά είναι».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου έδωσε, επίσης, εντολή εκτός από την κατεπείγουσα προανάκριση να βεβαιωθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού που κλοτσάει τη γάτα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες σε βάρος των ανηλίκων θα ασκηθεί δίωξη ενώ στους γονείς τους θα ασκηθεί δίωξη για παραμέληση ανηλίκου.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες δεν αλλάζουν (από τη στιγμή που τελικά το γατί ζει) για τους γονείς και τους μαθητές, καθώς η κακοποίηση και η θανάτωση ζώου επιφέρουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο υψηλότατο διοικητικό πρόστιμο.

Αναρωτιέμαι ε ποιοι γονείς μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά. Ποιοι δάσκαλοι (γιατί έχουν κι αυτοί ένα -μικρότερο μεν, υπαρκτό δε- μερίδιο ευθύνης) τα διδάσκουν. Σε τι αρρωστημένα περιβάλλοντα μεγαλώνουν. Ποιες κοινωνίες τρέφουν αυτή την κακία, το μίσος, τη λύσσα. Αυτά τα παιδιά, τι θα κάνουν σε λίγα χρόνια; Πιστεύει κανείς ότι θα εξελιχθούν σε υγιείς ενήλικες; Κι ότι δεν θα χτυπήσουν για πλάκα ή ακόμα κι ότι δεν θα σκοτώσουν άνθρωπο;

One Response

  1. Ελευθερία Κωτσαδαμ Οκτώβριος 18, 2019