ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ – ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Συγχαρητήρια στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη για τις δράσεις τους. Αναδημοσιεύουμε το μήνυμα που μας έστειλαν σήμερα.

Στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν συνανθρώπους μας, είμαστε εδώ και χρόνια σταθερά στο πλευρό τους μέσω των δράσεών μας σε οργανωμένους φορείς, αλλά και σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Θέλοντας να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας, αποφασίσαμε πως η στήριξη στα προσφυγόπουλα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνο υλική. Με αυτό στο μυαλό μας, μαθητές του σχολείου μας, εκπρόσωποι από την εθελοντική ομάδα Γυμνασίου – Λυκείου «Γίνε μαζί μας ένα», πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου κοινή επίσκεψη στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με ομάδα παιδιών από τον «Ξενώνας Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο ΜΕΛΛΟΝ». Αφού παρακολούθησαν παράσταση και είδαν την τρέχουσα έκθεση, τα παιδιά είχαν χρόνο να κουβεντιάσουν για όσα τους απασχολούν και να μοιραστούν βιώματα και συναισθήματα. Πριν την αναχώρηση, οι μαθητές μας προσέφεραν στους αρμόδιους είδη που έχουν ανάγκη μητέρες και ασυνόδευτα παιδιά του ξενώνα.

Η δράση ήταν πραγματικά συγκινητική για όλους και έγινε αφορμή για να ξεκινήσει συνεργασία με τον «Ξενώνας Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο ΜΕΛΛΟΝ» που χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λίχνενσταϊν, Νορβηγία) μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Υποστηρίζοντας Οργανώσεις που βοηθούν μεταναστευτικούς πληθυσμούς αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα» ή εν συντομία, SOAM. Αρχικά ,το σχολείο μας πρόκειται να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες σε υλικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, οργανώνουμε επιπλέον κοινές δράσεις με τα παιδιά, ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη τους και να δουν την ανθρώπινη πλευρά της ζωής, αλλά και να προωθήσουμε σε όλους το μήνυμα της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο για τη συνεργασία, την προσφορά (εισιτήρια & χυμοί) αλλά και την άμεση ανταπόκριση. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανό το χαμόγελο αυτών και τόσων άλλων παιδιών!

EΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ
Τηλ: 210 9656300-6 Fax: 210 9656308
www.kessaris.edu.gr

Leave a Reply