ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ: Η LA ROCHE-POSAY ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ατοπική δερματίτιδαΗ ατοπική δερματίτιδα είναι μια σχυνή πάθηση στα μικρά παιδιά, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου το 20% πάσχει από αυτήν. Η ατοπική δερματίτιδα, ή αλλιώς έκζεμα, είναι μια μορφή αλλεργίας και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και καλλυντική περιποίηση. «Για την πληρέστερη και σωστή αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας, οφείλουμε να φροντίζουμε συστηματικά το δέρμα των παιδιών για μεγάλο -δύο, τριών μηνών τουλάχιστον- διάστημα καθώς και στην περίοδο της ύφεσης» σημειώνει ο Νικόλαος Δουλαρίδης, Αλλεργιολόγος, Επιμελητής Α’, PhD on Molecular Allergollogy, Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ Γ.Ν.Παίδων Π & Α Κυριακού.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, η La Roche-Posay, η μάρκα που εμπιστεύονται πάνω από 25.000 δερματολόγοι παγκοσμίως, έθεσε ένα στόχο κοινωνικής πρωτοβουλίας: Το Δεκέμβριο του 2016 ανακοίνωσε την ενέργεια #Shareablueballoon και κάλεσε τον κόσμο να αλλάξει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα, μοιράζοντας ένα μπλε μπαλόνι! Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να επισκεφθεί το larocheposay.gr/blueballoon και να «μοιράσει» ένα μπλε μπαλόνι, ενισχύοντας έτσι το έργο της εταιρείας. Για κάθε 1.000 μπαλόνια η La RochePosay προσέφερε δωρεαν 1 ολοκληρωμένη «αγωγή» Lipikar AP+ σε παιδιά με ατοπική δερματίτιδα. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν πάνω από 300.000 μπλε μπαλόνια και δόθηκαν περισσότερες από 400 δωρεάν αγωγές στις οικογένειες των παιδιών που το είχαν ανάγκη.

  ατοπική δερματίτιδα

Τι περιλαμβάνει η αγωγή;

Κάθε αγωγή περιλαμβάνει 1 Lipikar Syndet AP+ 400ml Κρέμα Καθαρισμού για Αναπλήρωση Λιπιδίων για το μπάνιο και 1 Lipikar Baume AP+ 400ml Μαλακτικό Βάλσαμο κατά των ερεθσιμών κατά του κνησμού για άμεση ενυδάτωση και ανακούφιση. Επειδή όμως η αγωγή πρέπει να έχει διάρκεια για να πετύχει, η La RochePosay, ενέταξε τις οικογένειες που το είχαν ανάγκη στο ετήσιο πρόγραμμα υποστήριξης «Lipikar Families», ώστε καθεμία από αυτές να συνεχίσει να λαμβάνει δωρεάν την αγωγή Lipikar AP+ για έναν ολόκληρο χρόνο.

ατοπική δερματίτιδα

«Για τη σωστή αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας θα πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα των παιδιών ακόμα και κατά την περίοδο της ύφεσης. Μέσα από την ενέργεια Share a Blue Balloon καταφέραμε όλοι μαζί να προσφέρουμε, σε παιδιά με ατοπική δερματίτιδα, την αγωγή που χρειάζονται, όχι μόνο μία φορά αλλά για έναν ολόκληρο χρόνο. Έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα διατηρήσουμε το δέρμα τους σε καλή κατάσταση και μακροπρόθεσμα να αποφύγουμε τις εξάρσεις, μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης ύφεση του προβλήματος» σημείωσε η κα Αλεξάνδρα Κατσαρού-Κάτσαρη, Καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνη Παιδοδερματολογικού τμήματος Νοσοκομείου Α.Συγγρός.

Leave a Reply