71 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 892 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 26 ΝΕΚΡΟΙ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας ενημερώνει όπως κάθε μέρα για την κατάσταση. 71 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 892 συνολικά, ενώ οι νεκροί είναι πλέον 26, 22 άντρες και 4 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 73 έτη. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ  57 συμπολίτες μας, ενώ 54 είναι διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη και κατά πλειοψηφία άντρες, με υποκείμενα νοσήματα. 42 έχουν πάρει εξιτήριο.

Η πορεία της νόσου είναι ανάλογη με τα μέτρα και δεν φαίνεται να υπάρχει εκθετική αύξηση. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της μάχης και δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού. Αντίθετα, παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον 42χρονο Γερμανό που πέθανε στην Κρήτη, από μια σπάνια επιπλοκή της νόσου, μια θρόμβωση στα αγγεία των πνευμόνων.