95 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 1156 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 38 ΝΕΚΡΟΙ

ÊÁÈÇÌÅÑÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÏÑÅÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÏÑÏÍÏÚÏÕ, ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐÏÕÑÃÏ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÊÁÉ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇÓ ÊÑÉÓÅÙÍ ÍÉÊÏ ×ÁÑÄÁËÉÁ ÊÁÉ ÔÏÍ ÅÊÐÑÏÓÙÐÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÕÃÅÉÁÓ ÊÁÈÇÃÇÔÇ ÓÙÔÇÑÇ ÔÓÉÏÄÑÁΟ καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρας ενημερώνει όπως κάθε μέρα για την κατάσταση. 95 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1156 συνολικά, ενώ, μετά τους 6 σημερινούς θανάτους, οι νεκροί είναι πλέον 38, 29 άντρες και 9 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 71 έτη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 69 διασωληνωμένοι, κατά μεγάλη πλειονότητα άντρες, ηλικωμένοι, με υποκείμενα νοσήματα, ενώ δύο ασθενείς αποσωληνώθηκαν σήμερα.

Τα περισσότερα κρούσματα παρουσιάζονται στην Αττική.

Έχουν διεξαχθεί έως σήμερα 15.151 τεστ.

Από το συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων, ένα 5% παρουσιάζει μια βαριά πνευμονία και χρειάζεται να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. Οι νοσηλευόμενοι είναι, όπως είπε, η κορυφή του παγόβουνου.

Πάντως, στην Ελλάδα παρουσιάζεται βραδύτερος αριθμός αύξησης των κρουσμάτων σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου, όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Τσιόδρας επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και με θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών!

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει ότι η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των ήδη κλειστών καταστημάτων παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου.

Παραμένουν σε καραντίνα τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά στην Κοζάνη, όπως και ο Εχίνος στην Ξάνθη. Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τους δημάρχους των χωριών και τους περιφερειάρχες των περιοχών, για την ανταπόκρισή στους στα μέτρα.

Οι καρκινοπαθείς συνεχίζουν κανονικά τις θεραπείες τους και τα προγραμματισμένα για αυτούς χειρουργεία γίνονται κανονικά.

Leave a Reply