Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Λουκιανός των παιδιών

Οι συμμετέχοντες στην παράσταση “Ο Λουκιανός των παιδιών”. Επάνω, από αριστερά προς δεξιά): Νικορέστης Χανιωτάκης, Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.  (Κάτω, από αριστερά προς δεξιά): Αργύρης Παυλίδης, Δέσποινα Γιώτη.

Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη απήχηση που είχαν τα τραγούδια του Λουκιανού στα παιδιά, όσο ζούσε. Τρεις γενιές τα αγάπησαν, τα τραγούδησαν και εξακολουθούν να τα τραγουδούν: η γενιά του Λουκιανού Κηλαηδόνη, τα παιδιά τους και σήμερα τα εγγόνια τους. Τώρα που εκείνος δεν είναι πια κοντά μας, οι μελωδίες του παραμένουν ολοζώντανες μέσα στις καρδιές μας. Η Άννα Βαγενά και ο Γιάννης Καλατζόπουλος σκηνοθετούν την παράσταση «Ο Λουκιανός των παιδιών», ανεβάζοντας στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα, μια απίθανη καλλιτεχνική παρέα, που ερμηνεύει τραγούδια από το «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά» και από το θεατρικό έργο για παιδιά «Φίνο Ριριλίνο».

Στη μουσική παράσταση-αφιέρωμα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Δέσποινα Γιώτη και Νικορέστης Χανιωτάκης καθώς και οι τραγουδιστές Δώρος Δημοσθένους και Μαρία Κηλαηδόνη. Τους πλαισιώνει εξαμελής ορχήστρα που διευθύνει ο Βασίλης Γκίνος. Η επιμέλεια των σκηνικών και των κοστουμιών είναι του Αντώνη Χαλκιά. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Στον ήχο, ο Μιχάλης Αλεξάκης. Η επιλογή υλικού από το αρχείο του Λ. Κηλαηδόνη έγινε από την Άννα Βαγενά και την Αφροδίτη Δασκαλάκη.

«Ο Λουκιανός των παιδιών» εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών και αποτελεί συμπαραγωγή του Χώρου Θεάματος Μεταξουργείο και του ΜΜΑ.

Ο Λουκιανός…

… εκτός από τραγούδια που απευθύνονταν στους μεγάλους, είχε γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις για παιδιά. Μία από αυτές, το «Φίνο Ριριλίνο» των Γιάννη Καλατζόπουλου και Κώστα Λιάκουρη, θα ζωντανέψει στη σκηνή του Μεγάρου από έναν θίασο αγαπημένων ηθοποιών που, υποδυόμενοι ποντικάκια, σκύλους, γάτες, μπόγιες και κλόουν, θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια του Λουκιανού και θα αφηγηθούν στα παιδιά τις περιπέτειες δύο μικρών ποντικών, του Φίνο και της Μπέλλας, τα οποία αρχίζουν να περιπλανώνται στον κόσμο, όταν τα διώχνει από το σπίτι τους μια καμωματού γάτα, η Μαντάμ Φουφού.

Στη συνέχεια τα παιδικά τραγούδια και παιχνίδια από το «Αχ πατρίδα μου γλυκιά» θα παρουσιαστούν από τη Σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Χριστιάννα Σκιαδά» σε χορογραφίες της ίδιας, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας της Σχολής.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ο Δώρος Δημοσθένους και η Μαρία Κηλαηδόνη θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Λουκιανού («Τζιν τζιν», «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι» κ.ά.) από όλες τις δισκογραφικές του δουλειές.

Όλες οι παραπάνω ενότητες  συνδέονται με σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη.

 

O_Loukianos_cowboy_to_1947_1987

«Ο Λουκιανός των παιδιών»

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου | 16:30 

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ηθοποιοί | Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Δέσποινα Γιώτη,

Νικορέστης Χανιωτάκης

Τραγουδιστές | Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Κηλαηδόνη

Σκηνοθεσία θεάματος | Γιάννης Καλατζόπουλος, Άννα Βαγενά

Διεύθυνση εξαμελούς ορχήστρας | Βασίλης Γκίνος

Επιμέλεια σκηνικών και κουστουμιών | Αντώνης Χαλκιάς

Σχεδιασμός φωτισμών | Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Τεχνικός ήχου | Μιχάλης Αλεξάκης

Επιλογή αρχειακού υλικού Λ. Κηλαηδόνη | Άννα Βαγενά, Αφροδίτη Δασκαλάκη

Συμμετέχει η Σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Χριστιάννα Σκιαδά»

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ | Χώρος Θεάματος Μεταξουργείο – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Ο Λουκιανός των παιδιών

Συμπαραγωγή:
Μεταξουργείο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χώρος:
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:
14 Δεκεμβρίου 2019/16:30

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 10
Γενική είσοδος: € 15 
Αγορά Εισιτηρίων Online

Leave a Reply