ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΟΝ VIVALDI, ΧΟΡΕΥΩ ΤΟΝ MIRO| ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τι κοινό έχουν μια παρτιτούρα κι ένας πίνακας; Και πώς συνδυάζονται σε ένα εργαστήρι για παιδιά; Μπορούμε να ζωγραφίσουμε τον ήχο μιας παραλίας; Μιας μπόρας; Αν μπορούσαμε να δούμε τον ήχο του πιάνου με τι θα έμοιαζε; Μπορεί να αποτυπωθεί σε έναν πίνακα κάτι περισσότερο από μια στιγμή; Μαζί, θα εξερευνήσουμε τι κρύβουν μέσα τους οι ζωγραφιές, θα ζωγραφίσουμε ήχους και φιγούρες, θα χορέψουμε και θα κινηθούμε στο ρυθμό των… χρωμάτων!
Μέσα από το εργαστήρι «Ζωγραφίζω τον Vivaldi, Χορεύω τον Miro», που θα λάβει χώρα τις Κυριακές 2 & 9 Απριλίου, στο Θέατρο Άλφα/Ιδέα, τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους ζωγραφικό πίνακα και θα μάθουν να βλέπουν τη μουσική με άλλο μάτι. Το εργαστήρι εντάσσεται στη σειρά παιδικών εργαστηρίων «Μπες στο παραμύθι», που ξεκίνησαν το 2015 με κύριο χαρακτηριστικό τους την εκπαίδευση μέσα από την τέχνη. Σκοπός τους, η διεύρυνση της φαντασίας των παιδιών και η διοχέτευση των επιρροών της στην καθημερινότητά τους.
Για παιδιά άνω των 6 ετών
Ιδέα-διδασκαλία: Κωνσταντίνα Χρίστου, πτυχιούχος μηχανικός ήχου με μεταπτυχιακό στη Μουσική Παιδαγωγική. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, σκηνογραφίας και ενδυματολογίας. Είναι μουσικός, με βασικό της όργανο την άρπα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέαμα και το παιδικό παραμύθι.

Διάρκεια: 150 λεπτά (με διάλειμμα)

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

ώρα έναρξης: 15:00
Θέατρο Άλφα / Ιδέα
Πατησίων 37 και Στουρνάρη 51
Τηλέφωνο κρατήσεων: 699 5244 585
Facebook page: Μπες στο παραμύθι
https://www.facebook.com/mpesstoparamithi/
εργαστήρι

Leave a Reply