Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται σε όλους τους χώρους της.

Από τις 16:15 μέχρι τις 20:00, και φυσικά με δωρεάν είσοδο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ενδιαφέροντα σχήματα που θα γιορτάσουν μαζί μας, το καθένα με τον τρόπο του, την ημέρα της μουσικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

16:15, Παιδική παράσταση: Τα μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή

Έχοντας ήδη συμπληρώσει 240 επιτυχημένες παραστάσεις στα δύο χρόνια που το έργο παίχτηκε στη Βιβλιοθήκη για μαθητές σχολείου και ελεύθερο κοινό, ο Ερμής επιστρέφει για μια αποχαιρετιστήρια παράσταση. Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση της ομάδας Kοπέρνικος δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 4-9 ετών να εξοικειωθούν με τις έννοιες της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας, μέσα από πολλές εκπλήξεις και έντονη διαδραστικότητα, μα πάνω απ’ όλα μέσα από τα ψέματα των ηρώων της!

Πολυχώρος-Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

17:30. Think Sax Quintet

Devil Woman Charles Mingous
Μusical Silt Nostagia 77 octet
Memphis Underground Herbie Man
Chameleon Herbie Hancock
Νight Train Jimmy Forest
St. Louis Blues W.C. Handy
It’s all over now Dirty Dozen Brass Band

Πολυχώρος-Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

17:50. Παραδοσιακά Σχήματα Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και Παναρμόνιου Ωδείου

«Παλλήνη-Πρέσπες» Μια μουσική περιπλάνηση…

Διδασκαλία: Στέλιος Κατσιάνης, Κάρολος Κουκλάκης, Βασίλης Μπαραμπούτης, Οδυσσέας Στεφανής, Στρατής Ψαραδέλλης, Ειρήνη Δερέμπεη, Μαρία Θεοφανίδη, Κωνσταντίνα Κυριαζή και Μαρία Μελαχροινού.
Διδασκαλία Χορωδίας: Θεοδώρα Βάρσου, Γιώργος Γενναίος

Φουαγιέ των Μουσών. Είσοδος ελεύθερη

18:15. Camerata Junior. Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής

Το παιδικό τμήμα της Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής Camerata Junior ερμηνεύει έργα των Gluck, Cilva, Bartok και Beethoven

Φουαγιέ των Μουσών. Είσοδος ελεύθερη

18:40. Banda Del Sol

Το Βαλς του Γάμου (“Ο Μελισσοκόμος”) – Ελένη Καραΐνδρου
Πειρατές της Καραϊβικής – Klaus Badelt
Μεγάλη απόδραση & Γέφυρα Kwai – Malcolm Arnold
La vita e bella – Nicola Piovani
Σινεμά ο Παράδεισος – Ennio Morricone
New York New York – John Kander
Puttin’on the Ritz – Irving Berlin

Φουαγιέ των Μουσών.Είσοδος ελεύθερη

19:00. Χορωδία του Campion School

Ένα Παιδί Μετράει τα Άστρα – Μενέλαος Λουντέμης
Μάθημα Ωδικής – Μενέλαος Λουντέμης
Δασκαλομάνα – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
(Μουσική Γιώργος Βούκανος – Στίχοι Μαίρη Βούκανου)
Ψάχνω τον Πλανήτη (Μουσ. Γ. Βούκανος, Στιχ. Β. Κουρής)

Φουαγιέ των Μουσών. Είσοδος ελεύθερη

19:30. Athens Swing Cats

Τέσσερα ζευγάρια της γνωστής χορευτικής ομάδας αναλαμβάνουν να ξεσηκώσουν τους καλεσμένους και να τους παρασύρουν σε ένα ταξίδι σε ρυθμούς swing.

Φουαγιέ των Μουσών. Είσοδος ελεύθερη 

Βιογραφικά

Ομάδα Κοπέρνικος. Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη ασχολούνται με το παιδικό θέαμα από το 2005. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει αξιόλογες δουλειές στον τομέα της δισκογραφίας και του μουσικού θεάτρου, αλλά και στον τομέα του παιδικού βιβλίου και του ραδιοφώνου. Το 2008 δημιουργούν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ που απαρτίζεται από ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές και  εικονογράφους, στοχεύοντας πάντα στην ποιοτική, χειροποίητη και καινοτόμα δημιουργία. Σημαντική στιγμή στην πορεία τους ήταν το Α΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων του Υπουργείου Πολιτισμού στην κατηγορία Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού έργου. Τα θεατρικά τους έργα έχουν φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και στη Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών («Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» 2013-2015 και «Απαγορεύεται η μουσική!» που συνεχίζεται και στην επόμενη σεζόν), ενώ οι παραστάσεις τους περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Τα παιδικά τους βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός και Παπαδόπουλος. Στη δισκογραφία μετά τον επιτυχημένο δίσκο τους «Ο κόσμος ανάποδα», το 2015 κυκλοφόρησε το νέο τους cd «Απαγορεύεται η μουσική», με επιλεγμένες μουσικές από τις παιδικές παραστάσεις τους. 

Think Sax Quintet. Είναι ένα μουσικό εργαστήρι το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 από τον Τάσο Φωτίου και σκοπό έχει την ανάπτυξη των μουσικών δεξιοτήτων όλων των συμμετεχόντων, με όχημα ένα κουιντέτο σαξοφώνων το οποίο συχνά συνοδεύεται και από άλλα όργανα. Το κουιντέτο μελετά έργα jazz από όλες τις περιόδους με έμφαση στην αρμονία, τις τεχνικές και τη ρυθμολογία του blues, του swing και του funk. Το σύνολο αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς: Τάσος Φωτίου, τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, Νικήτας Νανίδης, άλτο σαξόφωνο, Κώστας Βασιλειάδης, τενόρο σαξόφωνο, Ηλίας Κόρδας, τενόρο σαξόφωνο, Γιάννης Μεταλληνός, βαρύτονο σαξόφωνο. Συμμετέχουν επίσης: Νίκος Βαρδής, ηλεκτρικό μπάσο, Γιάννης Νοταράς, τύμπανα, Γιώργος Κατσανός, πιάνο.

CamerataJunior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής. Ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των νέων εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με στόχο την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και ομαδικής μουσικής δράσης των μαθητών και την καλλιέργεια των μουσικών τους ικανοτήτων, μέσα από εβδομαδιαία μαθήματα – δοκιμές που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδος. Η Ορχήστρα ανανεώνεται συνεχώς και αριθμεί σήμερα 50 μέλη, ηλικίας 8 – 22 ετών, που απαρτίζουν το παιδικό και το εφηβικό της τμήμα. Έχει εμφανισθεί με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο πλαίσιο του 3ου TEDxAthens, στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον, στο Θέατρο «Φρύνιχος» των Δελφών κ.α. Δάσκαλος και διευθυντής της είναι ο βιολονίστας, εξάρχων της ΚΟΑ Δημήτρης Σέμσης, με βοηθό την βιολονίστα Wendy Clark, επίσης μέλος της ΚΟΑ.

Χορωδία του CampionSchool.Το σχολείο “Κάμπιον” (CampionSchool) αποτελεί έναν εκπαιδευτικό οργανισμό βασισμένο στο βρετανικό σύστημα εκπαίδευσης που βρίσκεται στην Παλλήνη. Οι μαθητές του προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου  και δίνεται έμφαση στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους  και παράλληλα στην καλλιέργεια των τεχνών  και στη μελέτη του ελληνικού πολιτισμού   με συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πρεσβείες, στο Μέγαρο Μουσικής και σε αθλητικές δραστηριότητες. Το σχολείο Κάμπιον έχει μεγάλη παράδοση και στη διοργάνωση θεατρικών, χορευτικών, αθλητικών και μουσικών  εκδηλώσεων στις δικές του εγκαταστάσεις. Διδασκαλία Χορωδίας SusanNorton, πιάνο NevilleJasonFahy. Υπεύθυνη Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Έφη Παναγοπούλου.

Banda del Sol. Ιδρύθηκε το 2013 από μέλη της πρώην Φιλαρμονικής του Δήμου Ηλιούπολης με μοναδικό σκοπό τη συνέχεια μιας σταθερής και πολυετούς συναυλιακής παρουσίας, σε μια προσπάθεια να συγκινήσει αλλά και να δημιουργήσει νέους φίλους του ήχου των πνευστών. Η BandadelSol δεν έχει υπόσταση νομική, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και στις συναυλίες της εμφανίζεται πάντοτε αφιλοκερδώς. Υποδέχεται με χαρά οποιονδήποτε μουσικό επιθυμεί να συμμετέχει, με μοναδικό κριτήριο τη μουσική του επάρκεια. Πρόκειται για μια μεγάλη παρέα μουσικών που αγαπάει να παίζει μουσική με όποιον θέλει να βρεθεί κοντά τους. Φλάουτα: Στέλλα Χατζοπούλου, Παρασκευή Τσαπάρα, Κατερίνα Ρωξάνη, Μαρία Καραϊακόφογλου , Όμποε:  Γιώργος Πανουσάκης, Βάσω Κρανάκη, Κλαρινέτα:  Νίκος Γκούμας, Κώστας Κοσμάς, Στέφανος Ρωξάνης, Σαξόφωνα: Σοφία Μαντακίδου, Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος, Βασίλης Τζόκας, Δήμητρα Λαμπρέτσα, Αντώνης Μάλλιος, Παναγιώτης Παπαλάμπρου, Γαλλικά Κόρνα: Κατερίνα Αντωνοπούλου, Μαρία Κρανάκη,Τρομπέτες:  Νίκος Κτενάς, Βενέδικτος Λανάρας, Γιώργος Καλομοίρης, Μαρτίνα Καραϊακόφογλου, Ισμήνη Πετρίδου, Τρομπόνι:  Λάμπης Μητσιάκης,  Ευφώνιο: Δημήτρης Μαλακάσης, Τούμπα: Γρηγόρης Φελεκίδης, Σταύρος Ρωξάνης, Κρουστά: Τίνα Παπαβλάχου.

Athens Swing Cats. O Ben & η Josephine, μαθητέςτουδιάσημουχορογράφουτου Hollywood & του Broadway Ryan Francois (χορογράφοτωνταινιών Swing Kids & Malcolm X), δημιούργησαντο 2008 αυτήντηνπρώτηχορευτική Swing ομάδαστηνΑθήνακαιμεγαλύτερηστηχώραμας. Μέσα σε λίγα χρόνια δούλεψαν δημιούργησαν την Swing κοινότητα της Αθήνας. Επιγραμματικά έως τώρα έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε ελληνικά και σε Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στις Τουρκικές εφημερίδες HaberTurk και Hurriyet, ενώ τρισέλιδο άρθρο για τη δράση τους έχει δημοσιευτεί στη Σκοπιανή εφηρίδα UltrinskiVesnik και ολοσέλιδο άρθρο στη Γερμανική Donnerstag. Ακόμα, διδάσκουν στο εξωτερικό καλεσμένοι από αναγνωρισμένες οργανώσεις και Φεστιβάλ (Εδιμβούργο, Λονδίνο, Αττάλεια, Άγκυρα). Πρωταγωνιστήσουν σε μουσικά videoclips και διαφημίσεις, ενώ το MADTV αφιέρωσε ολόκληρη εκπομπή για τη δράση τους. Παρουσιάσουν χορογραφίες στη σκηνή δίπλα σε Διεθνή ονόματα (PuppiniSisters, RayGelato & theGiants, SteveLucky & theRumbaBums, RoyalCrownRevue, andmore).

Leave a Reply