ΖΩΓΡΑΦΗΓΗΣΗ: ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΩΝΑΣΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ζωγραφήγησηΗ Ωνάσειος Βιβλιοθήκη προσκαλεί τα παιδιά σε μια ξεχωριστή ζωγραφήγηση με την Λήδα Βαρβαρούση, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στις 11:00. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν σύμβολα ανάμεσα σε αρχαία μνημεία, ιστορικές μάχες και μυθολογικούς ήρωες. Θα λύσουν τους γρίφους και θα βρουν τα μηνύματα που έχουν κρυφτεί από τον Ρήγα Βελεστινλή, μια σημαντική μορφή του Αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Ακολουθώντας μια χρωματιστή γραμμή πάνω σε έναν παλιό χάρτη που βρέθηκε στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, θα ανακαλύψουμε σύμβολα ανάμεσα σε αρχαία μνημεία, ιστορικές μάχες και μυθολογικούς ήρωες, ενώ θα λύσουμε γρίφους με σκοπό να βρούμε μηνύματα που έχουν κρυφτεί εκεί από έναν πρωταγωνιστή της ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η γραμμή αυτή θα αλλάξει πολλές φορές πορεία, για να καταλήξει σε ένα δικό της σημείο. Ζήσε την περιπέτεια και άλλαξε τη διαδρομή. Σε αυτή τη Ζωγραφήγηση, θα ανακαλύψουμε τις δικές μας γραμμές σχεδιάζοντας τα σύμβολα που μας εντυπωσίασαν περισσότερο.

Ζωγραφήγηση:

Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα

Για παιδιά 6-9 ετών

‘Ενα εργαστήριο-ταξίδι στον χρόνο, λύνοντας γρίφους με σκοπό να βρούμε μηνύματα που έχει κρύψει στον χάρτη ένας πρωταγωνιστής της ελληνικής Επανάστασης του 1821 με τη συγγραφέα και εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση. 

Συντελεστής: Συγγραφέας και εικονογράφος: Λήδα Βαρβαρούση

Ημερομηνία: Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ώρες: 11:00-13:00

Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56)

Κόστος: Δωρεάν

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ. 210 3713000

E-mail: education@onassis.org

Leave a Reply