Το παιδί και η καλύτερη εκδοχή του: Tρόποι ψυχικής ενδυνάμωσης. Webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς με τον Μάριο Μάζαρη

Το παιδί και η καλύτερη εκδοχή τουΠριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε η ανάγκη –ή δεν δινόταν τόση σημασία– να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, τη μοναδικότητά μας, να αποδεχτούμε ο ένας τον άλλο, να μιλήσουμε για όσα νιώθουμε και να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό αυτά που νιώθουν και οι άλλοι γύρω μας· να στηρίξουμε, να πιστέψουμε, να ενθαρρύνουμε, να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο. Παλιότερα, όλα τα παραπάνω δεν υπήρχαν καν στο τραπέζι ή γίνονταν χωρίς πολλές κουβέντες – συχνά μάλιστα δεν γίνονταν καθόλου. Τα τελευταία χρόνια όμως, καθώς οι κοινωνίες μεγαλώνουν και οι φωνές πληθαίνουν, αυτά που λέγονται χρειάζονται διευκρινίσεις, παραδείγματα και σωστές κατευθύνσεις. Η λέξη ενσυναίσθηση πηγαίνει από στόμα σε στόμα, χωρίς όμως κανείς να τολμά να την εξηγήσει.

Το νέο βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Μάριου Μάζαρη Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, περιλαμβάνει 52 δραστηριότητες, μία για κάθε εβδομάδα του έτους, για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς, που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού και θα τονώσουν τους δεσμούς της τάξης και της οικογένειας!

Με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς σε webinar με τον Μάριο Μάζαρη για να συζητήσουμε προτάσεις και δράσεις για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού και τη σύνδεσή του με τους συνομήλικούς του, αλλά και την οικογένεια, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει το παιδί την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Οι δράσεις που θα συζητηθούν είναι δομημένες με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται. Με χρηστικά και καθημερινά υλικά και με εύκολες οδηγίες, είναι χωρισμένες σε τρία μέρη: τη δράση όπως θα μπορούσε να εξελιχθεί/δουλευτεί στο Νηπιαγωγείο ή στις μικρές τάξεις του Δημοτικού (Α΄, Β΄ και Γ΄), πώς θα μπορούσε να δώσει μια έξτρα δόση στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) και πώς θα μπορούσε να γίνει μέρος και της καθημερινότητας ενός παιδιού στο σπίτι. Γιατί αν κάτι έχει σημασία είναι η σύνδεση του χρόνου που περνάμε στο σπίτι και του χρόνου που περνάμε στο σχολείο.

Τέλος, μέσα από προσωπικά του βιώματα και περιστατικά στην τάξη, ο Μάριος Μάζαρης θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι η γνωριμία με τον εαυτό μας δεν μπορεί να περιμένει να μεγαλώσουμε ή να δώσουμε ραντεβού για να γίνει. Είναι μια διαρκής αναζήτηση, ένα συνεχές παιχνίδι, ένας ασταμάτητος τρόπος να ανακαλύψουμε τον κόσμο μας.

Το webinar θα πραγματοποιηθεί δωρεάν και ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom εδώ.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ
ΤΡΟΠΟΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

Webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς με αφορμή το βιβλίο του Μάριου Μάζαρη
Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς 
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στις 7 το βράδυ  

Leave a Reply