“Το Γκαμπί του Βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο”. Προδημοσίευση από το νέο βιβλίο της σειράς “Οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας”

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας, οι ήρωες της ομώνυμης σειράς των Εκδόσεων Διόπτρα, ταξιδεύουν στον κόσμο και με την εφαρμογή Πορτολάνος λύνουν παράξενα μυστήρια! Στην πέμπτη περιπέτεια των Κατασκόπων, με τίτλο “Το γκαμπί του Βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο”, σε κείμενο Κώστα Στοφόρου και εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή, γνωρίζουμε την Κρίστα, που μπορεί να απαντήσει με κλειστά μάτια σε ό,τι αφορά το σκάκι. Είναι το αγαπημένο της παιχνίδι, στο οποίο διαπρέπει. Γι’ αυτό και είναι ενθουσιασμένη για το ταξίδι που θα κάνει με τη μητέρα και τον… ανυπόφορο αδελφό της τον Κομνηνό, στο Λαντσιάνο.

Βλέπετε, η μικρή αυτή ιταλική πόλη είναι η γενέτειρα του Τζούλιο Τσέζαρε Πολέριο, ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του σκακιού. Όμως ένα μήνυμα από τον Πορτολάνο μετατρέπει τις οικογενειακές διακοπές σε μια περιπέτεια γεμάτη μυστήριο και…. Σκάκι! Διότι, σε ένα γειτονικό χωριό, το Κρέκιο, στον πύργο όπου φιλοξενείται το Βυζαντινό Μουσείο της περιοχής, κρύβεται ένα μεγάλο μυστικό που θα οδηγήσει την ίδια και τον Φιλίππο, τον Ιταλό φίλο της, σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Θα βρει, άραγε, η Κρίστα τις σωστές κινήσεις για να κερδίσει την παρτίδα;

Γίνετε κι εσείς Κατάσκοποι της Γεωγραφίας, εξερευνήστε την Ιταλία και την ιστορία του σκακιού και ζήστε μια συναρπαστική περιπέτεια! Ανακαλύψτε όλη τη σειρά: Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας.

Το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου “Το γκαμπί του Βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο” κυκλοφορεί στις 8 Νοεμβρίου 2023, από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Κώστας Στοφόρος γεννήθηκε στη Ρώμη το 1960. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και τώρα συνεργάζεται με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Γράφει στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού. Υλοποιεί εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενηλίκους. Έχει γράψει παραμύθια, βιβλία ενηλίκων και μια σειρά βιβλίων για γονείς. Τα τελευταία χρόνια γράφει αστυνομικές ιστορίες για παιδιά και εφήβους. Παράλληλα συμμετέχει ως σεναριογράφος/παρουσιαστής σε μια σειρά ντοκιμαντέρ, κυρίως για ιστορικά θέματα. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), του PEN Greece, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.).

Κώστας Στοφόρος

Leave a Reply