13Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

Ποιος φοβάται το ChatGTP; Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος; Πόσα μουσεία χωράνε σε μια τάξη; Πώς θα μοιάζει μια τάξη το 2030; Τι κοινό έχει ένα μάθημα με ένα videogame; Πώς μπορώ να κάνω πειράματα φυσικής με τη βοήθεια ενός… smartphone; Αυτά και πολλά άλλα θα συζητηθούν στις 11 και 12 Μαρτίου, στη 13η Διημερίδα με τίτλο «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 11/3 και δια ζώσης την Κυριακή 12/3 και έχει ως αντικείμενο την εισαγωγή και αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η μάθηση STEM και η επέκτασή της μέσα από αναδυόμενες τεχνολογίες διδασκαλίας, η χρήση πολυαισθητηριακών τεχνολογιών, όπως η ηχοποίηση και ο τρόπος που αυτή αναβαθμίζει την εκπαιδευτική εμπειρία, η διαθεματική προσέγγιση και η παραγωγική παιγνιοποίηση της διδασκαλίας θα διαμορφώσουν, μεταξύ άλλων, την ατζέντα της φετινής –καθιερωμένης πλέον– διημερίδας που όλοι περιμένουμε.

Εκτός από την παρουσία πολύ σημαντικών ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και τη συμμετοχή εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, αυτό που κάνει τη διημερίδα να ξεχωρίζει είναι τα workshops στη βάση του μοντέλου 1:1 device. Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, σε φοιτητές, καθώς και σε όλους όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον χώρο της εκπαίδευσης.

Ήξερες ότι ως τώρα 10.000 εκπαιδευτικοί, φοιτητές, στελέχη φορέων εκπαίδευσης και επιχειρήσεων απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, έχουν παρακολουθήσει τις Διημερίδες που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου; 

Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική ΠράξηΤεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη-Πρόγραμμα:

Σάββατο 11/3 – 09:45-13:40 //Κεντρικές Ομιλίες (εξ αποστάσεως)

  • Ψηφιακός μετασχηματισμός, 4η βιομηχανική επανάσταση και επαγγέλματα του μέλλοντος.
  • ChatGPT: Ευκαιρία ή απειλή;
  • AnimalAlert: «Καρέτα – Καρέτα». Διαθεματική δραστηριότητα στη Γλώσσα και στη Μελέτη περιβάλλοντος.
  • Elevating the Learning-Experience through Polysensory Technologies including MR, XR, and Sonification.
  • Τεχνολογίες αιχμής και άυλη πολιτιστική κληρονομιά.
  • Επεκτείνοντας την έννοια της μάθησης STEM μέσα από τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών διδασκαλίας και μάθησης: Νοηματοδότηση της ενεργητικής εμπλοκής των μαθητών με τη μάθηση (STEM) πέραν της σχολικής τάξης

Κυριακή 12/3 – 10:00-14:00// ενότητες (δια ζώσης): «Δημοτικό», «Ειδική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση», «Μαθηματικά», «Προσχολική Αγωγή», «Φιλολογικά», «Φυσικές Επιστήμες», «Ψηφιακά Μουσεία», «E-Learning & VR», «Gamification in Education», «International», «STREAM & Διαθεματικότητα» και Βιωματικά Εργαστήρια.

Εγγραφή: Ακολουθώντας τον σύνδεσμο www.avgouleaschool.gr/13η-διημερίδα-τεχνολογίες-αιχμής-στην/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το πρόγραμμα και να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.
Διαδικασία: Πριν από τη διημερίδα οι συμμετέχοντες θα λάβουν σύνδεσμο για τις διαδικτυακές κεντρικές ομιλίες του Σαββάτου 11/3 και οδηγίες πρόσβασης στο σχολείο για τις δια ζώσης παρουσιάσεις-εργαστήρια της Κυριακής 12/3.
Κόστος: Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι χωρίς κόστος για τους ενδιαφερόμενους.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία: Γραμματεία Γυμνασίου-Λυκείου, τηλ. 211 500 2300 και ώρες: 10:00-14:00 (κα Φραγκογιάννη).

Leave a Reply