Μουσικό Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ: Συναυλία Μουσικών Σχολείων Αττικής

Μουσικών ΣχολείωνΤην Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 19.00, η Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα υποδεχτεί τους μαθητές και τις μαθήτριες των πέντε Μουσικών Σχολείων Αττικής, που θα παρουσιάσουν, σε μία μεγάλη καταληκτική συναυλία, το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας «1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων».  Η εν λόγω πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων Αθήνας, Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και Πειραιά θα παρακολουθήσουν μία σειρά μαθημάτων, στην παραδοσιακή και τη συμφωνική μουσική, από επαγγελματίες καταξιωμένους μουσικούς. Την τελευταία μέρα, τα παιδιά, μαζί με τους δασκάλους τους, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν σε μια εκδήλωση με έμπνευση και δημιουργικότητα που στόχο έχει να γίνει ετήσιος θεσμός.

Η «1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων» και η συναυλία πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Συμφωνική Μουσική: Οι μαθητές/τριες θα είναι υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση των μελών της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλέξη Θεοφυλάκτου, Νικόλα Καβάκου, Κωνσταντίνου Νίκα, Μαρίνου Τρανουδάκη και Γιώργου Φαρούγγια. Επίσης, θα κάνουν πρόβες και θα συμπράξουν στη συναυλία με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ.

Επιμελητής του τομέα Συμφωνικής Μουσικής και Διευθυντής Ορχήστρας: Παύλος Σεργίου, Μαέστρος, Καθηγητής στο τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Παραδοσιακή Μουσική: Οι μαθητές/ήτριες που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα παραδοσιακής μουσικής θα δημιουργήσουν τρεις ομάδες οι οποίες θα ασχοληθούν: η πρώτη ομάδα με την παράδοση των νησιών του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας, η δεύτερη, με την παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης και η τρίτη, με την παράδοση της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Κύριο άξονα του σεμιναρίου και της καταληκτικής συναυλίας θα αποτελέσει η σύνδεση μουσικής, τραγουδιού και χορού. Οι μαθητές/ήτριες θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα συμπράξουν στην καταληκτική συναυλία με τους: Αυγερινή Γάτση, Κυριάκο Γκουβέντα, Κατερίνα Δούκα, Γιώργο Κοντογιάννη, Μάρθα Μαυροειδή, Δημήτρη Μπρέντα.

Επιμελητής του τομέα Παραδοσιακής Μουσικής: Χάρης Λαμπράκης, Μουσικός

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €641 εκατομμύρια ($773 εκατομμύρια).

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

 • To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:
  -Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά: 06.00-00.00 / Παρ-Κυρ: 06.00-02.00
  -Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00
  -Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00
 • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
 • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
 • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
 • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
 • Στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ λειτουργεί το βραβευμένο -με δύο MICHELIN Αστέρια στον Οδηγό της Αθήνας για το 2022 και ένα MICHELIN Green Αστέρι για τη Βιώσιμη Γαστρονομία- εστιατόριο DELTA.
 • Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
 • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Leave a Reply