Ένα ταξίδι πολιτισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα». Summer Camp 2023 στο Mimi & Mou

Ένα ταξίδι πολιτισμούΓια 4η συνεχόμενη χρονιά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εργαστηρίων του Mimi & Mou στο κέντρο της Αθήνας υποδεχόμαστε το καλοκαίρι και αφήνουμε πίσω μας τη σχολική χρονιά που πέρασε! Φέτος το Summer Camp με τίτλο «Ένα ταξίδι πολιτισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα» θα μας «ταξιδέψει» στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού, αναδεικνύοντας τη σημασία του στην καθημερινή μας ζωή.

Κάθε μία εβδομάδα αφιερωμένη σε μια διαφορετική περίοδο, περνώντας από την Προϊστορία στην Αρχαιότητα, από εκεί στην Αναγέννηση και φτάνοντας μέχρι το σήμερα Μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα μάθουμε για την τέχνη και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, τις συνήθειες και τα έθιμά τους. Θα γνωρίσουμε εκφάνσεις του πολιτισμού από ολόκληρο τον κόσμο, όπως αυτές εκδηλώθηκαν και καταγράφηκαν ανά τους αιώνες.

Παιχνίδια εξερεύνησης και χαμένου θησαυρού, εργαστήρια ζωγραφικής – κατασκευών – αρχιτεκτονικής, θεατρικά παιχνίδια, μαγειρική, εργαστήρια χορού και μουσικής, προβολή ταινιών και περιβαλλοντικές βόλτες – όπως και βόλτες σε μουσεία – θα μας ταξιδέψουν «νοερά» σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ετοιμαστείτε για εξερεύνηση!

Το Summer Camp ξεκινάει αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Χωρίζεται σε τρεις εβδομαδιαίους κύκλους, τους οποίους το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει ξεχωριστά ή και τους τρεις μαζί.

«Ένα ταξίδι πολιτισμού – από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα»

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα:

19/6 – 23/6, Ταξιδεύουμε από την Προϊστορία μέχρι την Αρχαιότητα
Θα γνωρίσουμε τον προϊστορικό άνθρωπο και τις συνήθειές του, τις εφευρέσεις των συστημάτων της πρώτης γραφής και θα φτάσουμε μέχρι τα κλασικά χρόνια στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη.

26/6 – 30/6, Περνάμε από τον Μεσαίωνα στην Αναγέννηση
Θα ταξιδέψουμε με τους θρύλους και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα χρόνια του Μεσαίωνα και σταδιακά θα μεταβούμε στα φωτεινά και δημιουργικά χρόνια της Αναγέννησης.

3/7 – 7/7 Ολοκληρώνουμε με τη βιομηχανική επανάσταση μέχρι το σήμερα
Θα ανακαλύψουμε τις αλλαγές που επέφερε η βιομηχανική επανάσταση σε όλο τον πλανήτη και θα φτάσουμε στο σήμερα των νέων τεχνολογιών.

3 Κύκλοι συναντήσεων  19/6 – 23/6 & 26/6 – 30/6 & 3/7 – 7/7
Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8:30 – 15:00 (με διάλειμμα για  δεκατιανό που προσφέρεται από το εργαστήρι μας)

Ηλικίες 6 – 12 ετών
Κόστος συμμετοχής

  • για μία εβδομάδα 90 €
  • για δύο εβδομάδες 160 €
  • για τρεις εβδομάδες 240 €

Αριθμός παιδιών 15/ πενθήμερο
Απαραίτητη η έγκυρη κράτηση θέσης.

Πληροφορίες:
www.mimiandmou.com
τηλ.: 210 3809461, 6977257327, 6977800278
info@mimiandmou.com

Leave a Reply