ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ; ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ρομπότΤο Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη συγκέντρωσης ερωτήσεων για το νέο επεισόδιο της σειράς εκπαιδευτικών podcasts για παιδιά με τίτλο #ScienceTalksKidsEdition, το οποίο έχει ως θέμα τη ρομποτική. Παιδιά από 3-11 ετών μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στον Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Ευτύχιο Χριστοφόρου, ο οποίος μελετά και κατασκευάζει ρομπότ.

Για να συμμετάσχετε στην εκπομπή, ηχογραφήστε την ερώτηση του παιδιού σας ή των μαθητών σας για τα ρομπότ -αν θα συμμετάσχετε στην εκπομπή ως σχολείο- και στείλτε τη με ηλεκτρονικό μήνυμα μέχρι την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2021 στη διεύθυνση: alumni@ucy.ac.cy. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε το όνομα του παιδιού, την πόλη που διαμένει ή το σχολείο και την ηλικία του. Για ερωτήσεις παιδιών από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία μπορεί να στείλει τα ηχητικά αρχεία η δασκάλα ή το δάσκαλος.

Στόχος αυτής της σειράς για παιδιά είναι να τα εξοικειώσει με διάφορα επιστημονικά θέματα και να τους δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουν τα ίδια ερωτήσεις απευθείας στους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ευτύχιος Χριστοφόρου, ΜΜΚ

Ο κ. Χριστοφόρου κατέχει δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διεύθυνση από το Mediterranean Institute of Management και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Μηχανολογία στο University of Canterbury στη Νέα Ζηλανδία με πλήρη υποτροφία της Κοινοπολιτείας (Ρομποτική, Εύκαμπτοι Ρομποτικοί Βραχίονες – κύριες εφαρμογές στο διάστημα).

Μπορείτε να ακούσετε τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς από το κινητό ή τον υπολογιστή σας από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες podcast (Spotify, Apple podcasts, Google podcasts, κ.ά.) και εδώ: https://anchor.fm/sciencetalkskids.

Η σειρά πραγματοποιείται με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης και σε συνεργασία με το Bobos Family Radio, από όπου αναμεταδίδονται οι εκπομπές. Δημιουργός της σειράς είναι η Μαρίζα Λαμπίρη, Λειτουργός Α, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Πανεπιστημιακής Ανάπτυξης και Αποφοίτων.

Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Τ: 22894305, Ε: alumni@ucy.ac.cy, ιστοσελίδα: https://www.ucy.ac.cy/alumni/el/podcasts-gia-epistimi-erevna

F: https://www.facebook.com/UniversityOfCyprus

Leave a Reply