Πράσινη Βιβλιοθήκη: Εργαστήρι DYI στο Goethe-Institut Athen

Πράσινη ΒιβλιοθήκηΤι είναι η Πράσινη Βιβλιοθήκη; Τι φυτά φυτεύουμε σε κάθε εποχή του χρόνου; Πώς δημιουργούμε νέα φυτά χωρίς να τα αγοράσουμε; Τι είναι οι σπορόβομβες; Το Goethe-Institut Athen, σε συνεργασία με την απ’ Ουσία, παρουσιάζει τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, 19:00 – 20:30 ένα εργαστήριο αφιερωμένο στην κηπουρική με πολλές ιδέες για όλα αυτά που μπορούμε να φυτέψουμε στο μπαλκόνι μας, τρόπους για να φτιάξουμε τον δικό μας μικρό βοτανόκηπο και ιδέες για δημιουργία φυσικού λιπάσματος για τα φυτά μας.

Φέρτε μαζί σας: παλιές γλάστρες και γλαστράκια | σπόρους- κουκούτσια (π.χ από φρούτα και λαχανικά) |

Η βιώσιμη κατανάλωση και η περιβαλλοντικά συνειδητή συμπεριφορά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο παγκοσμίως. Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής ευθύνης είναι το κλειδί για την ευαισθητοποίηση όλων μας καθώς και η συνειδητοποίηση της έννοιας «περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Με τα εργαστήρια και τις δράσεις του, το Goethe-Institut Athen επιδιώκει να πετύχει μακροπρόθεσμη αλλαγή συνηθειών σε επίπεδο κοινότητας στο παρόν και βαθύτερη αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο πόλης στο μέλλον.

Η απ’Ουσία ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα για παιδιά από 3 έως 103 ετών, σε συνεργασία με σχολεία, εκδοτικούς οίκους, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία. Κοινή αφετηρία των μελών της ομάδας απ’Ουσία, είναι το ενδιαφέρον για τη βιωματική και μη τυπική μάθηση καθώς και η πεποίθηση πως το παιχνίδι και η αυτορρύθμιση έχουν πρωταρχικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος είναι η διαθεματική προσέγγιση όλων των προγραμμάτων, αξιοποιώντας την ξεχωριστή εμπειρία και τα διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος των μελών της απ’Ουσία.  

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων!
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de

Εργαστήρι DIY: Πράσινη Βιβλιοθήκη
Πότε: Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2022, 19:00 –20:30
Πού: Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

www.goethe.de/athen

Leave a Reply