ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ-PORTES OUVERTES ΣΤΗ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Portes OuvertesPortes Ouvertes. Η Λεόντειος Σχολή Αθηνών, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 9:30 π.μ. προσκαλεί γονείς και παιδιά 4 έως 7 ετών να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του εκπαιδευτηρίου.

Το ιστορικό κτήριο της οδού Νεϊγύ ανοίγει τις πόρτες του, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να επισκεφτεί τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, αλλά και να περιηγηθεί στο Μουσείο των Μαριανών Αδελφών «Musée des Frères Maristes & du Lycée Leonin». Το μουσείο βρίσκεται στον χώρο του σχολείου και κατέχει μία πολυδιάστατη λειτουργία ως χώρος μνήμης, μάθησης και σύνδεσης της ιστορίας με το σήμερα.

Στην εκδήλωση Portes Ouvertes, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν την παιδαγωγική φιλοσοφία του σχολείου μέσα από εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά εργαστήρια.

Παιδιά και γονείς θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς τομείς της γνώσης, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της τεχνολογίας και της επιστήμης, κατανοώντας έτσι βιωματικά τι σημαίνει για το σχολείο εκπαίδευση στη σύγχρονη κοινωνία. Εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς και μαθητές μεγαλύτερων τάξεων θα ξεναγήσουν παιδιά και γονείς στις εγκαταστάσεις αλλά και στις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στο θέατρο του σχολείου με την παράσταση “Ο μισοκοκοράκος” από το εργαστήρι Μαιρηβή.

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα Portes Ouvertes/Χαρούμενη μέρα στο Facebook.

Διεύθυνση Λεοντείου Σχολής Αθηνών: Νεϊγύ 17, Άνω Πατήσια