Έντονες αντιδράσεις και παρέμβαση Ντογιάκου για το αλαλούμ για δεύτερη μέρα στα σχολεία

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για το αλαλούμ που επικρατεί στα σχολεία για δεύτερη μέρα σήμερα, καθώς η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων αντιμετωπίζει εκ νέου πρόβλημα. Οι εκπαιδευτικοί  προσπαθούν από τα ξημερώματα να κληρώσουν τα σημερινά θέματα των εξετάσεων, χωρίς ωστόσο να έχουν πρόσβαση, με το υπουργείο Παιδείας να μιλά για νέα κυβερνοεπίθεση από χάκερς.

«Έχουμε και σήμερα πρόβλημα της ίδιας έκτασης με το χθεσινό. Το ζήτημα είναι μη φτάσουμε πάλι πέντε η ώρα το απόγευμα και να μας απαντήσει το υπουργείο τι πρέπει να γίνει ή τι γίνεται», επισήμανε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου, που περιέγραψε τη χθεσινή κατάσταση ως «το απόλυτο μπάχαλο». «Έπαιρναν εμάς οι μαθητές και καθηγητές από όλα τα σχολεία, ρωτούσαμε, προσπαθούσαμε να μάθουμε τι γίνεται, κανένας δεν ήξερε και κανένας δεν έδωσε μία οδηγία όλη τη μέρα τι θα πρέπει να κάνουν οι καθηγητές» ανέφερε. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, υπογράμμισε πως οι εκπαιδευτικοί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την πρώτη στιγμή έδωσαν τη λύση, ενώ χτύπησαν  καμπανάκι για την επόμενη μέρα των Πανελλαδικών. «Τη λύση τη δώσαμε από την πρώτη στιγμή. Τους είπαμε από το πρωί, 08:30 ώρα βγάλαμε ανακοίνωση και λέμε δώστε στους διευθυντές την ευκαιρία μαζί με το σύλλογο διδασκόντων και τον υπεύθυνο καθηγητή να μπει μέσα στην τράπεζα θεμάτων, να βγάλουν θέματα και να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα, γιατί το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε κυρίως στην τρίτη Λυκείου, ότι έπρεπε χθες να δώσουν το τελευταίο μάθημα και σήμερα να βγάλουν τα αποτελέσματα ώστε να πάνε οι μαθητές μας απρόσκοπτα στις πανελλαδικές εξετάσεις την Παρασκευή 2 του μηνός», επισήμανε ο κ. Κωνσταντίνου. «Και έβγαλε χθες εσπευσμένα το υπουργείο μία νέα εγκύκλιο που έλεγε ότι όσοι δεν έδωσαν στην τρίτη Λυκείου θα δώσουν σήμερα. Σήμερα ξανά το πρόβλημα το ίδιο, θα ξαναβγάλουν πάλι  εγκύκλιο να λένε κάτι άλλο» συμπλήρωσε.

Εντωμεταξύ, την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα. Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων. Στόχος της παρέμβασης της εισαγγελικής αρχής είναι να κινητοποιηθούν οι αρχές για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα που έχουν άμεση επίπτωση σε χιλιάδες μαθητές .

Leave a Reply