Ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΕΞΕΙΣ

Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάςΜε μεγάλη χαρά και συγκίνηση, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο ανακοινώνουν την έκδοση του τελευταίου βιβλίου της αξέχαστης Άλκης Ζέη. Στις 12 Νοεμβρίου κυκλοφορεί Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς, μια εικονογραφημένη ιστορία γεμάτη νοσταλγία, ένα βιβλίο προφητικό, το τελευταίο της έργο, που θα συγκινήσει και θα αγγίξει τις καρδιές όλων μας.
Η πρέσβειρα της παιδικής μας λογοτεχνίας γράφει για ακόμα μία φορά με περισσή συγγραφική τέχνη και ωριμότητα μια υπέροχη ιστορία, που την εικονογραφεί ο Νικόλας Χατζησταμούλος, με την οποία ρίχνει μια λυρική και ευαίσθητη ματιά πάνω στο θέμα της απώλειας που δεν προκαλεί θλίψη, παρά μόνο ζεστασιά και μια γλυκιά μελαγχολία.Στις Βρυξέλλες, την πόλη όπου χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης, χτυπάει και η καρδιά της γιαγιάς. Πλήρης ημερών, γεμάτη συναισθήματα, εικόνες και μία ευρύτερη κατανόηση του κόσμου, η γιαγιά γλιστράει έξω από τη ζωή σαν να πηγαίνει έναν νυχτερινό περίπατο. Έναν μαγικό περίπατο που κλείνει τον μεγάλο κύκλο μιας γεμάτης ζωής. Λίγο πριν από τον θάνατό της, η Άλκη Ζέη έδωσε τη δική της λυρική και ευαίσθητη ματιά πάνω στο θέμα της απώλειας, ιδωμένης ως το φυσιολογικό, κάπως μελαγχολικό τέρμα ενός μεγάλου δρόμου. Ένα κείμενο γραμμένο με τόση συγγραφική τέχνη και ωριμότητα, που παρά το θέμα του δεν προκαλεί θλίψη, παρά μόνο μια ζεστασιά και μια γλυκιά μελαγχολία.
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στον ΟΔΥΣΣΕΑ για την υποστήριξη της δράσης του. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τη Δάφνη Βλουμίδη και Γερμανούς φίλους του ξενοδοχείου «Βότσαλα» στη Μυτιλήνη. Από την ίδρυσή του το 2012 (στο Βερολίνο) ξεκίνησαν προγράμματα απασχόλησης, μάθησης και επικοινωνίας για νέους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου.

Leave a Reply