ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

αρχείο λήψης (2)Αυτόν τον καιρό μένουμε σπίτι. Λιγότερα πρωινά ξυπνήματα, λιγότερες εξωσχολικές υποχρεώσεις, μετακινήσεις, καθόλου βόλτες στο πάρκο, καθόλου επισκέψεις σε φίλους, στη γιαγιά και τον παππού και περισσότερο άγχος, το οποίο αντιμετωπίζουμε με αγκαλιές, παιχνίδι και… χρόνο στην κουζίνα. Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, επιστρατεύουμε τη φαντασία μας, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μαγειρέματος και καινούργιες συνταγές, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις υγιεινές μας συνήθειες, ειδικά τώρα που χρειαζόμαστε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας.

Έχουμε πάντα στην κατάψυξή μας λαχανικά Μπαρμπα Στάθης που συλλέγονται την ιδανική στιγμή της ωρίμασής τους και καταψύχονται άμεσα, σφραγίζοντας όλη τη φρεσκάδα, τις βιταμίνες και τη γεύση τους, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν. Μεταμορφώνουμε τα παιδιά μας σε μικρούς σεφ και τα παρακινούμε-πάντα με την επιτήρησή μας-να ετοιμάσουν εκείνα ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα για όλους. Με απλές συνταγές κάνουμε το μαγείρεμα ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παιχνίδι. Να μερικές :

Κροκέτες με μπρόκολο και τυρί

image

Υλικά

  • 1 κούπα μπρόκολο Μπαρμπα Στάθης
  • 1 κούπα αναποφλοίωτο ρύζι καλά βρασμένο
  • ½ κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • ¼ κούπας ψίχουλα ψωμιού (μπορεί να χρειαστούμε παραπάνω)
  • αλάτι, κύμινο (προαιρετικό)

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε μία κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό βράζουμε το μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης για 4-5 λεπτά, το στραγγίζουμε και μετά το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μούλτι προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Αν μας φαίνεται αραιή, προσθέτουμε λίγα ακόμη ψίχουλα. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και απλώνουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. 

BROCOLO 750g+150g low

Τηγανίτες με καλαμπόκι και αρακά

IMG_7055

Υλικά

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι  βράζετε καλαμπόκι και τον αρακά για 6 -7 λεπτά και το στραγγίζετε. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και το φρέσκο κρεμμυδάκι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε κουταλιές από τη ζύμη μας (μπορούμε να μαγειρέψουμε περίπου 4 τηγανίτες ταυτόχρονα, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού). Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις σερβίρουμε ζεστές. 

Barbastathis_2

Φακές, αλλά αλλιώς

recipe-Brown-Lentil-Stew-with-Corn-and-Green-Peas

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις φακές σε μπολ με νερό για 6-8 ώρες (εναλλακτικά, αφού τις πλύνουμε, τις βράζουμε σε αρκετό νερό για μερικά λεπτά) και τις σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε το καρότο και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τα καρότα για 3 λεπτά περίπου. Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, το καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης και τον αρακά Μπάρμπα Στάθης κατευθείαν από τη συσκευασία και τέλος τις φακές. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο, ώστε να τις καλύπτει. Μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 40-45 λεπτά μέχρι να γίνουν οι φακές μας. Στο τέλος, προσθέτουμε το γάλα ή τo γάλα καρύδας ανακατεύοντας καλά, το αλάτι και το πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Barbastathis_1

Καλή μας όρεξη!

BARBASTATHIS_LOGO

3

Leave a Reply