Ο ΓΑΤΟΣ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ| ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ

Την τελευταία εβδομάδα του Μάη 100 μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα ενώνονται και γιορτάζουν για πρώτη φορά την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Ελάτε να γιορτάσουμε και να γνωρίσουμε ξανά τα μικρά βιβλιοπωλεία που αγαπάμε μέσα από πολλές και ευφάνταστες εκδηλώσεις! Επίσης τα Μικρά Βιβλιοπωλεία κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων γίνονται ο συνδετικός κρίκος για να δημιουργηθεί ή να μεγαλώσει μια σχολική βιβλιοθήκη! Διαβάστε πως μπορείτε να συμμετέχετε εδώ Τι θα γίνει εκείνη την Εβδομάδα στον Γάτο Μαουρίτσιο; Δες εδώ όλο το πρόγραμμα:

Δευτέρα 23.05

11:00-11:30

Διαδραστικές αναγνώσεις για μικρά παιδιά. Η Μαρία Γίτσα διαβάζει αγαπημένες ιστορίες στους μικρούς μας φίλους. Για παιδιά 3 εώς 4 ετών μαζί με συνοδό

Δείτε το event στο Facebook εδώ !

Τρίτη 24.05

11:00-11:30

Διαδραστικές αναγνώσεις για μικρά παιδιά. Η Μαρία Γίτσα διαβάζει αγαπημένες ιστορίες στους μικρούς μας φίλους. Για παιδιά 1,5 εώς 3 ετών μαζί με συνοδό

Δείτε το event στο Facebook εδώ !

18:00-19:00

Εργαστήριο Εικονογράφησης με τη Λέλα Στρούτση βασισμένο στο βιβλίο “Το κορίτσι & το Κορίτσι” της Σοφιάννας Θεοφάνους (εκδόσεις Πουα).

Η εικονογράφος Λέλα Στρούτση μας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο εικονογράφησης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων.

Τα παιδιά θα εικονογραφήσουν τη δική τους ιστορία, εμπνεόμενα από την τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης της Σοφιάννας Θεοφάνους.

*Οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν μαζί τους μια φωτογραφία τους

*Για παιδιά 6-9 ετών

Δείτε το event στο Facebook εδώ !

Tετάρτη 25.05

11:00-11:30

Διαδραστικές αναγνώσεις για μικρά παιδιά. Η Μαρία Γίτσα διαβάζει αγαπημένες ιστορίες στους μικρούς μας φίλους. Για παιδιά 3 εώς 4 ετών

Δείτε το event στο Facebook εδώ !

Πέμπτη 26.05

11:00-11:30

Διαδραστικές αναγνώσεις για μικρά παιδιά. Η Μαρία Γίτσα διαβάζει αγαπημένες ιστορίες στους μικρούς μας φίλους. Για παιδιά 1,5 εώς 3 ετών μαζί με συνοδό

Δείτε το event στο Facebook εδώ !

Παρασκευή 27.05

11:00-11:30

Διαδραστικές αναγνώσεις για μικρά παιδιά. Η Μαρία Γίτσα διαβάζει αγαπημένες ιστορίες στους μικρούς μας φίλους.

*Για παιδιά 1,5 έως 3 ετών μαζί με συνοδό

Δείτε το event στο Facebook εδώ !

18:00-19:00

Διαδραστική Ανάγνωση του βιβλίου “Το πορτρέτο του Λαγού” του Emmanuel Tréde (εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη).

Μέσα από μια απολαυστική και χιουμοριστική ιστορία, θα μιλήσουμε για τη σύγχρονη τέχνη, θα ζωγραφίσουμε λαγούς και θα πουλήσουμε τα έργα τέχνης μας!

Όλοι οι καλλιτέχνες (και μη) ευπρόσδεκτοι!

Συντονίζει η Γεωργία Σουβατζή.

*Για παιδιά 6+

Δείτε το event στο Facebook εδώ

Σάββατο 28/05

12:00-14:00

“Συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους”.

Αγαπημένοι συγγραφείς θα βρίσκονται στο χώρο του βιβλιοπωλείου για να σας προτείνουν αγαπημένα τους βιβλία.

16:00-20:00

Workshop: Διάλεξε ένα θέμα, διαλέγω ένα βιβλίο και πάμε!

Kόστος συμμετοχής 15€

Δείτε το event στο Facebook εδώ !

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 16:00, στο βιβλιοπωλείο Ο ΓΑΤΟΣ ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ θα πραγματοποιηθεί 4ωρο workshop από την παιδαγωγική ομάδα ΤΟΥΜΤΣΙ με εισηγήτρια τη Μαρία Αλβέρτη παιδαγωγό / εμψυχώτρια με θέμα: Διάλεξε ένα θέμα, διαλέγω ένα βιβλίο και πάμε! Το workshop θα περιλαμβάνει τα βασικά βήματα δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού project και εργαστήριο δημιουργίας καινούριων σχεδιασμών. Το workshop απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής – πρωτοσχολικής αγωγής, εμψυχωτές και σε όσους ασχολούνται με ομάδες παιδιών μικρής ηλικίας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 18 24 881 ή στο email mauriciobookstore@gmail.com | Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης. Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων. Η ομάδα θα είναι ολιγομελής και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της Μαρίας: Η Μαρία Αλβέρτη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Α.Π.Η Αθηνών, Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, του εργαστηρίου καλλιτεχνικής και δημιουργικής εκπαίδευσης «Anima», του προγράμματος εκπαίδευσης στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα( CBD) και του ετήσιου προγράμματος Πανεπιστημίου Αιγαίου “Παιδοψυχολογία-Παιδοψυχιατρική”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ομιλίες που έχουν στο κέντρο τους την τέχνη και τη βιωματική διδασκαλία, όπως και εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευτικού δράματος, εικαστικών και μουσικής. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εργαστεί σε σχολεία ως νηπιαγωγός. Παράλληλα έχει απασχοληθεί σε τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και συμμετείχε σε φεστιβάλ για παιδιά στην επαρχία με εργαστήρια, ομιλίες και σεμινάρια. Συνεργάζεται με χώρους δημιουργικής απασχόλησης και σχολεία, σχεδιάζοντας καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές αφηγήσεις και projects για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Μαζί με την παιδαγωγό/εμψυχώτρια Αννέτα Ρούσσου έχουν δημιουργήσει την παιδαγωγική ομάδα ΤΟΥΜΤΣΙ, η οποία δραστηριοποιείται με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς σε χώρους δημιουργικών δράσεων και σχολεία. Της αρέσουν πολύ οι ιστορίες και η ζωγραφική και κάνει συλλογή από παιδικά παραμύθια.

Leave a Reply