ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ LIVE WITHOUT BULLYING ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ

Live without bullyingΜε αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, το Live Without Bullying και η θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα διοργανώνουν τη θεατρική παράσταση – βιωματικό εργαστήριο «ΜΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ», το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.00-14.00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Αθήνα).

Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε, με sold out παραστάσεις σε Αθήνα και Λονδίνο, η παράσταση επιστρέφει για μία ημέρα, αυτή τη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για να μας υπενθυμίσει τη σημασία της πρόληψης της βίας και του εκφοβισμού ακόμα και σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση – βιωματικό εργαστήριο, όπου οι ήρωες βοηθούν τα παιδιά να ερευνήσουν τα συναισθήματα τους και στη συνέχεια τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση και κατανοώντας έννοιες όπως η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου και ο σχολικός εκφοβισμός. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

Η παράσταση είναι δωρεάν για τα παιδιά και τους ενήλικες που θα τα συνοδεύσουν.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3YYaGB7
Λόγω των περιορισμένων θέσεων στο θέατρο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η θεατρική παράσταση – εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε την έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Έχει λάβει  επίσης την έγκριση του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής 2021-2022).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε www.oneirodrama.gr.

Λίγα λόγια για το «Live Without bullying»
Το Live Without Bullying δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Παιδιά και ενήλικες μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα bullying.
Από την έναρξη της λειτουργίας της, η πλατφόρμα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστηρίζει το LWB, έχοντας υπογράψει το 2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΜΟΠ, για τη διάδοση της δράσης σε όλες τις σχολικές κοινότητες της χώρας. Πρόσφατα υπεγράφη αντίστοιχο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προωθηθούν τα μηνύματα του Live Without Bullying στους αθλητικούς χώρους, καθώς και με την ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού και σχολικού εκφοβισμού  παιδιών και εφήβων. Παράλληλα, η COFACE Families Europe έχει χαρακτηρίσει τη δράση ως βέλτιστη πρακτική για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στην Ευρώπη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συγγραφέας-κείμενο: Γιώργος Μενδρινός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης
Σύμβουλος ψυχικής υγείας-ειδική παιδαγωγός: Στέλλα Μουδάτσου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Στίχοι-Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου
Ενορχήστρωση: Roman Gomez
Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός
Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης
Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΜΟΠ στο kmop@kmop.org ή στο 210 3637547.

Leave a Reply