ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ KEYBOOKS ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ “ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ” ΚΑΙ “ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ”

Τέσσερα κορίτσια, η Λότι, η Λίλα, η Σάσα και η Άλις, συναντιούνται κάτω από μια μηλιά και φυτεύουν τους σπόρους μιας φιλίας που θα κρατήσουν μια ζωή. “Τα κορίτσια” είναι μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία τεσσάρων κοριτσιών που θα κρατήσει μια ζωή. Μια φιλία γεμάτη αγάπη, χαρές αλλά και λύπες, αισιοδοξία, περηφάνια και δύναμη. Το κάθε κορίτσι είναι διαφορετικό και αυτή είναι η μαγεία της σχέσης τους. Μια σχέση που ανθίζει και εξελίσσεται στο πέρασμα των χρόνων, ενώ τα κορίτσια ακολουθούν τα όνειρά τους και γίνονται γυναίκες, έχοντας η μία την άλλη στο πλευρό τους.
Τα κορίτσια“Τα αγόρια”, ο Ρέι, ο Νάτι, ο Μπόμπι και ο Ταμ, ήταν φίλοι από τότε που μπορούσαν να θυμηθούν τους εαυτούς τους. Πλατσουρίζουν στη θάλασσα, παίζουν, διαβάζουν και ζουν περιπέτειες καθώς μεγαλώνουν, δημιουργώντας παντοτινούς δεσμούς φιλίας –όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Ένα βιβλίο-ύμνος στη φιλία τεσσάρων αγοριών, από τη στιγμή που είναι μωρά μέχρι που μεγαλώνουν και γίνονται άντρες. Μια φιλία που δοκιμάζεται καθώς τα χρόνια περνούν. Όμως, τα αγόρια πάντα αντιμετωπίζουν την όποια δυσκολία με γενναιότητα, αγάπη και ειλικρίνεια και καταλαβαίνουν ότι έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον. Μια τρυφερή ιστορία που μας υπενθυμίζει πως οι αληθινοί φίλοι θα είναι πάντα δίπλα μας ό,τι και να γίνει.
Τα δυο βιβλία ενδυνάμωσης της Lauren Ace, εικονογραφημένα -εντελώς μη στερεοτυπικά- από την Jenny Lovlie, που συστήνουν στο ελληνικό κοινό οι Εκδόσεις Key Books, εκτός από το ότι εξηγούν στους μικρούς, από 5 ετών, και θυμίζουν στους μεγάλους τη σημασία των φίλων στη ζωή μας, δίνουν αφορμή, είτε μέσα από το κείμενο είτε μέσα από τις εικόνες, για πολλές συζητήσεις με τα παιδιά: Για τις παρέες, για το σχολείο, για τη διαφορετικότητα, για τις αλλαγές, για το μέλλον, για τον ενθουσιασμό και για τον πόνο. Γιατί οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Γιατί συχνά παίρνουμε άλλους δρόμους στη ζωή. Γιατί δεν ταιριάζουμε πάντα σε όλα, όμως οι σχέσεις αγάπης, υποστήριξης και συμπερίληψης που χτίζουμε από τα παιδικάτα μας είναι τελικά αυτές που έχουν σημασία στις χαρές, που πολλαπλασιάζονται, και στις λύπες που γίνονται πιο ανεκτές, όταν τις μοιραζόμαστε! Όσο ρομαντικά κι αν ακούγονται αυτά που γράφω, η ουσία των βιβλίων είναι βαθύτερη. Να είστε έτοιμοι για… εκπλήξεις και σοβαρές κουβέντες, διαβάζοντάς τα με τα παιδιά σας ή αφού τα διαβάσουν τα παιδιά σας μόνα τους.

Leave a Reply