ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΕΝΟ

κολοκυθάκια γεμιστάΑν αναρωτιέστε τι θα μαγειρέψετε σήμερα, σας έχουμε τη λύση! Τα κολοκυθάκια τα έχουμε συνηθίσει τηγανιτά ή βραστά. Ναι, έχουν και έτσι τη νοστιμιά τους, ποιος όμως μπορεί να αντισταθεί στα κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά; Νομίζω κανείς! Που και αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα και να μην τα τρώτε, ο κιμάς και το ρύζι είναι μοναδικός συνδυασμός. Άρα αξίζει μια δοκιμή.

Υλικά:
8 στρογγυλά κολοκύθια
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλ. ελαιόλαδο
350 γραµ. κιμά μοσχαρίσιο
10 κ.σ. ρύζι καρολίνα
3 κ.σ. κόκκινο κρασί
2 καρότα τριμμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
λίγο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθιά μας και στη συνέχεια αφαιρούμε μία φέτα από πάνω που θα τη χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι. Με το κουτάλι της σούπας αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά, ενώ τρίβουμε τα καρότα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάρκα των κολοκυθιών, τα τριμμένα καρότα, την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά για να μη μας καούν. Τέλος, ρίχνουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα χωρίς να τον ανακατεύουμε πολύ συχνά καθώς δεν θέλουμε να βγάλει πολλά υγρά.

Μόλις γίνει ο κιμάς μας προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ρύζι, τα μυρωδικά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ώστε να χυλώσει η γέμιση και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγο τη γέμισή μας να κρυώσει και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα κολοκυθάκια μέχρι τα 3/4 του ύψους τους. Σκεπάζουμε με τη φέτα-καπάκι και τα τοποθετούμε όρθια τα κολοκύθια στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συμπληρώνουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση τους. Τοποθετούμε δεμένα σε ματσάκι τα κλωνάρια μαϊντανού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Απ’ την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι. Για το αυγολέμονο σβήνουμε τη φωτιά και σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Στο χυμό λεμονιού προσθέτουμε το κορν φλάουερ. Στη συνέχεια ανακατεύοντας καλά ρίχνουμε σιγά σιγά το λεμόνι στα αυγά. Αραιώνουμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό απ’ την κατσαρόλα, ανακατεύοντάς πάλι πολύ για να μη σφίξει το αυγό και μας αφήσει κομμάτια. Περιχύνουμε στο φαγητό στο ζουμί που δημιουργήσαμε στο μπολ και ανακινούμε την κατσαρόλα με τα χέρια ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε πάνω στο μάτι για 10 λεπτά ώστε να πήξει η σάλτσα μας και σερβίρουμε τα κολοκυθάκια γεμιστά ζεστά.

Καλή μας όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply