“Ήταν ένα ψαρόνι. Μια ιστορία θάρρους”. Προδημοσίευση από το νέο παιδικό βιβλίο των Εκδόσεων Κλειδάριθμος

Ήταν ένα ψαρόνιΠροδημοσίευση από το παραμύθι για παιδιά από 3 ετών Ήταν ένα ψαρόνι. Μια ιστορία θάρρους, της Αλεξάνδρας Μπουσίου, που κυκλοφορεί στις 20 Νοεμβρίου από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε εικονογράφηση του Χρήστου Κούρτογλου.

Ένα ψαρόνι της Υποσαχάριας Αφρικής αποφασίζει να ανοίξει ένα οδοντιατρείο στο δάσος, σπάζοντας τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που θέλουν ένα πουλί να είναι μάλλον ακατάλληλο γι’ αυτή τη δουλειά. Αγνοώντας τη γνώμη των άλλων, το ψαρόνι θα μείνει πιστό στο όνειρό του και θα καταφέρει να σώσει από τον πονόδοντο έναν απροσδόκητο πελάτη.

Γιατί το να παραμείνει κανείς πιστός στο όραμά του, το να ανακαλύψει και να υποστηρίξει τον αληθινό εαυτό του, κόντρα στις πεποιθήσεις και τις προκαταλήψεις που τον περικυκλώνουν, αποτελεί ίσως τον βασικό σκοπό ζωής για τον καθένα μας.  Όμως πολύ συχνά λυγίζουμε. Δειλιάζουμε. Παραιτούμαστε. Το ψαρόνι της ιστορίας μας, με το κόκκινο ράμφος και το γκρι φτέρωμα, δεν έκανε πίσω. Επέμεινε και τα κατάφερε και μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι και οι δικοί μας στόχοι αξίζουν αυτή την ευκαιρία…

Η Αλεξάνδρα Μπουσίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Πολιτιστική Διαχείριση στo Leuven του Βελγίου και Κλασική Μονωδία στην Αθήνα. Από το 2005 εργάζεται ως παραγωγός κινηματογράφου και τηλεόρασης, έχει βραβευθεί δύο φορές με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και οι ταινίες της έχουν ταξιδέψει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.

Ο Χρήστος Κούρτογλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει. Σπούδασε κοινωνιολογία, αλλά προτίμησε να ακολουθήσει το πάθος του για την εικονογράφηση. Η δουλειά του έχει βραβευτεί και έχει εκτεθεί σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και ιστοσελίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Leave a Reply