ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ “ΚΥΨΕΛΗ” ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Γιορτινή ΚυψέληΦέτος στην Κυψέλη, τα Χριστούγεννα θα θυμίζουν κάτι από παραμύθι, καθώς όλο το κλίμα θα προδιαθέτει μικρούς και μεγάλους να «χαθούν» στο μαγικό κόσμο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης που στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο του πεζοδρόμου της Φωκίωνος Νέγρη. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Αγορά «φοράει» τα γιορτινά της και μας καλωσορίζει στην καθιερωμένη πλέον «Γιορτινή Κυψέλη», από τις 15 μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Ατμόσφαιρα με δόσεις μαγείας και χώρος πασπαλισμένος με χριστουγεννιάτικη αστερόσκονη μας προκαλούν να νιώσουμε σαν τον ήρωα του παραμυθιού. Ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα δράσεων, που σχεδίασε και υλοποιεί το Impact Hub Athens, σκοπεύει να διεγείρει τις αισθήσεις μας με ένα μωσαϊκό δραστηριοτήτων που θα ξεκινάει από τις 11 π.μ και θα διαρκεί μέχρι τις 9 μ.μ.

Ξεκινώντας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, θα προετοιμάσουμε το έδαφος για τη “Γιορτινή Κυψέλη” μαζί με τους πιο δημιουργικούς Κυψελιώτες, οι οποίοι  -σε χριστουγεννιάτικο mood- μας καλούν στη Σούπερ Κυψέλη, μια μεγάλη pop-up αγορά συν-δημιουργίας και αλληλοϋποστήριξης της γειτονιάς και των ανθρώπων της.΄

AR8I1022 copy-min

Η Γιορτή θα συνεχιστεί με 4 θεματικούς σταθμούς, πλαισιωμένους με εκδηλώσεις που θα έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τη διάπλαση ενός φανταστικού κόσμου.

  • Γαστρονομική γωνιά

Σε συνεργασία με τους επαναστατικούς σεφ του Gold Pig προσκαλούμε γνωστούς σεφ και έθνικ κοινότητες να παρουσιάσουν λουκούλλεια πιάτα εμπνευσμένα από κλασικά και σύγχρονα παραμύθια.

  • Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου

Είστε έτοιμοι να «χαθείτε» σε ένα νοητό ταξίδι ανάμεσα σε σελίδες γεμάτες νεράιδες, ιππότες και δράκους; Μια παιδική pop up βιβλιοθήκη που θα φιλοξενεί παραμύθια από όλο τον κόσμο θα συντροφεύσει τους επισκέπτες καθόλη την διάρκεια της γιορτής. Παραμυθάδες και συγγραφεις παιδικής λογοτεχνίας θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα με διαδραστικές αναγνώσεις.

  • «Δημιουργώντας το δικό μου φανταστικό κόσμο»

Μια στάση στη δημιουργικότητα παρακαλώ! Τα παιδιά μέσα από εργαστήρια θα ανακαλύψουν «τον καλλιτέχνη μέσα τους» φτιάχνοντας δικούς τους πλασματικούς κόσμους και χαρακτήρες. Με συμμάχους τους κατάλληλους εικαστικούς εξοπλισμούς (χαρτόνια, υφάσματα, κορδέλες, ψαλίδια και χρώματα), θα ανακαλύψουν τον προσωπικό τους δρόμο έκφρασης .

  • Κεντρικές εκδηλώσεις

Όλες οι μέρες θα κλείνουν με κεντρικές εκδηλώσεις συναυλίες, θέατρο, «μαγικά» και εκθέσεις για όλη την οικογένεια.

WhatsApp Image 2019-12-05 at 11.35.00 (1)

Μια “Γιορτινή Κυψέλη” με ζαχαρένιες μυρωδιές, λαχταριστά εδέσματα, ζωντανά χρώματα, φανταχτερούς στολισμούς αλλά και «πειραγμένες» χριστουγεννιάτικες μελωδίες μας καλεί να αποχαιρετήσουμε το 2019 και να υποδεχτούμε ένα πιο δυναμικό, νέο έτος. Η Αγορά μας περιμένει όλο ανυπομονησία στο ραντεβού μας με σκοπό να γίνουμε μια μεγάλη παρέα με κοινό παρονομαστή τη δικιά μας Κυψέλη, εκείνη που θα μοιάζει λες και είναι βγαλμένη από παραμύθι…

25542436_1634099819989329_5681584815289584675_o

Για περισσότερες πληροφορίες για τη “Γιορτινή Κυψέλη”, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, www.agorakypselis.gr/

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα

agorakypselis.gr

FB: @agorakypselis

IG: dimotiki_agora_kypselis

Leave a Reply