ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ NBA| ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ο A.D. Largie μάς συστήνει τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα, ένα μικρό αγόρι που κατάφερε να πετύχει έναν τεράστιο στόχο και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Στις 22 Σεπτεμβρίου έρχεται από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το “Γιάννης Αντετοκούνμπο. Από τις γειτονιές της Αθήνας στο NBA”, ένα επίκαιρο βιβλίο πρώτης ανάγνωσης που αφηγείται την ιστορία του πρωταθλητή του NBA και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά. Οι μικροί αναγνώστες και αναγνώστριες, διαβάζοντάς το, θα μάθουν:

  • Τη σημασία της αποφασιστικότητας και της επιμονής όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό
  • Την αξία της καθημερινής εξάσκησης και πειθαρχίας
  • Την αυτοεκτίμηση και τον ρόλο της στην επίτευξη των στόχων μας
  • Να μην πτοούνται από το γεγονός ότι είναι διαφορετικοί, αντίθετα η διαφορετικότητά τους να τους δίνει δύναμη
  • Τη σημασία τού να μη σταματάς να νοιάζεσαι για τους άλλους, ακόμα και όταν έχεις κατακτήσει τα όνειρά σου.

Η εικονογραφημένη ιστορία του Γιάννη, που κατάφερε με σκληρή δουλειά, υποστήριξη από την οικογένειά του και αγάπη για το μπάσκετ να κατακτήσει το NBA μέσα σε λίγα χρόνια, αποτελώντας πρότυπο για μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο λόγω των απίθανων επιδόσεών του αλλά και λόγω της μοναδικής προσωπικότητάς του. Η μετάφραση του βιβλίου  “Γιάννης Αντετοκούνμπο. Από τις γειτονιές της Αθήνας στο NBA” είναι της Ηλιάνας Αγγελή.

Leave a Reply