ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ: ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η επιστροφή στην Αθήνα δεν σημαίνει και τέλος της διασκέδασης. Τουναντίον! Το ΚΠΙΣΝ έχει ετοιμάσει για τους μικρούς του φίλους μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις. Στο παρόν κείμενο σας παρουσιάζουμε αυτά που ξεχωρίσαμε! Για να δείτε όλο το πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα snfcc.org, όπου θα βρείτε όλες τις δράσεις αναλυτικά. Σεπτέμβριος στο ΚΠΙΣΝ και… το “καλό φθινόπωρο” είναι εγγυημένο!

Σεπτέμβριος στο ΚΠΙΣΝΘεατρική Παράσταση

Μυθολογίες

Δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια του. Μαζί τους θα ξαναγνωρίσουμε τον Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες.

Και καθώς θα ξαναθυμόμαστε αυτές τις ιστορίες, θα βυθιζόμαστε σε διαφορετικές οπτικές του κάθε μύθου: Πώς είδε το Λαβύρινθο το κουβάρι του Θησέα; Πώς βίωσε το ταξίδι το δεξί κουπί στην Αργώ; Ένα περίεργο θεατρικό παζλ που ανοίγει νέες διαστάσεις, πιθανότητες και ιστορίες στους μύθους που ήδη γνωρίζουμε. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι θα είναι αντικείμενα, τραγούδια, όλα τα πιθανά παράδοξα ηχοχρώματα που μπορεί να παράγει ένα πιάνο και ηλεκτρονικοί ήχοι που θα κυκλώνουν τη σκηνή.

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου

Ηθοποιός: Αποστόλης Ψυχράμης

Συνθέτης, Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Γαλενιανός

Σκηνικά αντικείμενα: Έλλη Παπαδάκη

Για ποιον: Για παιδιά 5 ετών και άνω

Πότε:

04/09, 19.00–> Μυθολογίες: Ο Πήγασος, ο Βελλερεφόντης & το σύννεφο

05/09, 19.30 Μυθολογίες: Ο Ιάσονας, η Εκστρατεία & το δεξί κουπί

11/09, 19.00–> Μυθολογίες: Τα Τέρατα, τα Πλάσματα & η βάρκα

Πού: ΘΟΛΟΣ

Προπώληση εισιτηρίων είτε ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services είτε τηλεφωνικά στο 210 7234567.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

Σεπτέμβριος στο ΚΠΙΣΝΛέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό βιβλίο

Τον Σεπτέμβριο συνεχίζεται το ραντεβού της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ για τους μικρούς βιβλιόφιλους, με συντονίστρια την Άρτεμη Μάνου. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο», του Τσάρλι Μάκεσι, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν στο Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες του. Η συνάντηση του μήνα θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά μέσω Zoom το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

Το βιβλίο αυτού του μήνα αφηγείται την ξεχωριστή φιλία ανάμεσα σ’ ένα μικρό παιδί με περίσσια περιέργεια για τον κόσμο γύρω του, έναν τυφλοπόντικα λαίμαργο και γεμάτο ζωή, μια αλεπού κουρασμένη από τις κακουχίες, κι ένα σοφό και ευγενικό άλογο. Οι τέσσερις μαζί εξερευνούν τον απέραντο κόσμο. Θέτουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Υπομένουν και ξεπερνούν καταιγίδες. Σκέφτονται τη ζωή. Αναρωτιούνται για το μέλλον. Και ανακαλύπτουν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα, όπως… κάτι που είναι καλύτερο κι από τα γλυκά! Ένα βιβλίο που έχει συγκινήσει βαθιά πάνω από ένα εκατομμύριο αναγνώστες και αποτελεί μια ωδή στην αθωότητα και την καλοσύνη.

Για ποιον: Για παιδιά 7 έως 10 ετών

Πότε και πού:

Σάββατο 17/09 | 18.00-19.15 – Μέσω zoom- Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Κυριακή 18/09 | 18.00-19.15 – Μεσογειακός Κήπος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος- Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Αθλητικά Προγράμματα

Γνωριμία με τα αθλήματα του Στίβου

Τα αγωνίσματα του στίβου χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια σειρά από αγωνίσματα αλμάτων, ρίψεων και δρόμων.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πότε: Παρασκευή 9/09 και Σάββατο 10/09 │18.00 – 20.00

Πού: ΣΤΙΒΟΣ

Για ποιον: Για παιδιά 6-12 ετών

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Ποδηλατική δράση: Παιχνίδια δεξιοτεχνίας για παιδιά

Σε ένα «bike park» με 6 διαφορετικές κατασκευές, μέσα από τις οποίες παιδιά και έφηβοι μπορούν να βελτιώσουν τις ικανότητες και τη δεξιοτεχνία τους, καλούμε τα παιδιά να κάνουν ποδήλατο με ένα ωραίο και διασκεδαστικό πρόγραμμα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα!

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, δημιουργείται – για πρώτη φορά– ένα «ποδηλατικό πάρκο» κατάλληλο για εκπαίδευση παιδιών. Τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα το ποδήλατο και μαθαίνουν με τη μορφή παιχνιδιού τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης!

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητο το κάθε παιδί να έρθει με το ποδήλατό του.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: MBIKE

Πού: BUFFER ZONE

Πότε: Σάββατο 10/09 | 17.00-21.00

Για ποιον: Για παιδιά από 5 έως 15 ετών

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή  

Σεπτέμβριος στο ΚΠΙΣΝΚαγιάκ στο Κανάλι

Η δραστηριότητα στοχεύει στη γνωριμία με το καγιάκ, ενώ συγχρόνως αποτελεί μια διαφορετική, κωπηλατική ξενάγηση στο ΚΠΙΣΝ!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πότε: Σάββατο 3, 10, 17/9 και Κυριακή 4, 11, 18/9, 18.00-20.00

Πού: ΚΑΝΑΛΙ (από την πλευρά του Κέντρου Επισκεπτών)

Για ποιον: Για ενήλικες και παιδιά 8 ετών και άνω. Για συμμετοχή παιδιών κάτω των 15 ετών, είναι απαραίτητη η συμμετοχή ενήλικα.

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Για τη δραστηριότητα στις 03/09 και 04/09, οι προεγγραφές έχουν ήδη ανοίξει.

Για τη δραστηριότητα στις 10/09 και 11/09, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 05/09 στις 12.00.

Για τη δραστηριότητα στις 17/09 και 18/09, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 12/09 στις 12.00.

Mini Volley

Το ολυμπιακό άθλημα της πετοσφαίρισης έρχεται να συμπληρώσει τις αθλητικές δραστηριότητες στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών του ΚΠΙΣΝ με τη μορφή του Mini Volley. Αυτό το αθλητικό πρόγραμμα συνδέεται με τις αρχές της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της βελτίωσης και ανάπτυξης ικανοτήτων, όπως η υποδοχή και η ρίψη μπάλας. Τα παιδιά θα εξασκηθούν στα τρία βασικά χαρακτηριστικά του αθλήματος: τη μετωπική πάσα, τη μανσέτα και το σερβίς από κάτω.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πότε: Τρίτη 6, 13, 20, 27/9, Πέμπτη 1, 8, 15, 22, 29/9 17.00-18.00 & 18.00-19.00

Πού: ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

Για ποιον: Για παιδιά 4-12 ετών

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Leave a Reply