ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

θετική γονεϊκότηταΜε στόχο την υποστήριξη των νέων γονέων και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών, το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με την Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», διοργανώνει την παρουσίαση δύο περιεκτικών οδηγών για τη θετική γονεϊκότητα, για την ανάπτυξη του παιδιού και την ενίσχυση της σχέσης τους με τον γονέα.

ΓΟΝΕΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΓΙΝΕΣΑΙ

Το παιδί μου έχει αργήσει να μιλήσει; Πότε πρέπει να περπατήσει; Γιατί δεν με ακούει; Πρέπει να το τιμωρήσω ή όχι; Είμαι κακός γονέας; Τα πολλά μπράβο κάνουν τα παιδιά κακομαθημένα; Πείτε μου τι να κάνω για να μεγαλώσω σωστά το παιδί μου. Κανένας άνθρωπος δεν είναι προετοιμασμένος για τον σημαντικότερο –ίσως– ρόλο της ζωής του. Λένε εξάλλου, πως γονέας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Όσο αγχωτικό κι αν φαντάζει αυτό, την ίδια στιγμή μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά για όλους τους γονείς.

ΜΑΖΙ, ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την υποστήριξη των νέων γονιών, το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με την Α΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», διοργανώνει την παρουσίαση δύο περιεκτικών οδηγών -που δημιούργησε κατά την περίοδο της πανδημίας και διαθέτει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή-, φιλοδοξώντας να στηρίξει τους γονείς στα πρώτα βήματα της κοινής τους πορείας με τα παιδιά τους.

ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ ΓΟΝΕΑΣ

Με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία (Live Streaaming), γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης, φοιτητές, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα αναμενόμενα «επιτεύγματα» των παιδιών, ή αλλιώς τα ορόσημα της ανάπτυξης, τους τρόπους ενίσχυσης των δεξιοτήτων των παιδιών, αλλά και έναν εναλλακτικό τρόπο γονεϊκότητας (good enough parenting), απαλλαγμένο από το βάρος του «τέλειου», του «λάθους» και της τιμωρίας, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση με βασική ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νένη Περβανίδου. Η παρουσίαση θα κλείσει με ερωτήσεις και συζήτηση του κοινού με την κα Περβανίδου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12:00-12:10 | Καλωσόρισμα

Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτρια-Διευθύντρια της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Έφη Τσιότσιου, Εκτελεστική Διευθύντρια και Διευθύντρια Παιδείας Ιδρύματος Ωνάση

12:10-12:40 | Βασικές αρχές της ανάπτυξης του παιδιού

Νένη Περβανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, υπεύθυνη της Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην A΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

12:40-13:30 | Ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού

Καλλιόπη Τριανταφύλλου, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Manchester, Επιστημονική Συνεργάτις Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ψυχολόγος Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας Πειραιά Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε

13:30-14:00 | Ερωτήσεις – Συζήτηση με το κοινό

Συντονισμός: Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση

Το ψηφιακό υλικό σχετικά με τη θετική γονεϊκότητα είναι ήδη διαθέσιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ.

Leave a Reply