«Εγώ και οι άλλοι: Μαθαίνω να βάζω όρια»: Webinar για γονείς και εκπαιδευτικούς

όριαΟι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Τaλκ προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς στο webinar «Εγώ και οι άλλοι: Μαθαίνω να βάζω όρια», όπου θα παρουσιαστούν οι κοινωνικές δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν από νωρίς τα παιδιά του 21ου αιώνα, ώστε να είναι ευτυχισμένα και ασφαλή, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούμε να τα θωρακίσουμε και να τα ενδυναμώσουμε. Στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση, θα γνωρίσουμε πρώτα απ’ όλα την Περ, την ηρωίδα του νέου βιβλίου της Μαριέττας Κόντου «Η Περ αποφασίζει».

Η Περ είναι το παιδί που όλοι μεγαλώνουμε. Έχει απορίες, δισταγμούς, μπερδέματα, αλλά κυρίως έχει συναισθήματα, ανάγκες και όρια που την προστατεύουν. Από εμάς, τους ενηλίκους, χρειάζεται μια ασφαλή καθοδήγηση, έναν οδηγό αγάπης για να ξέρει ακριβώς τι είναι καλό για εκείνη και τι όχι. Να μάθει να εμπιστεύεται τους σωστούς ανθρώπους γύρω της αλλά και τον εαυτό της, τα θέλω της, το ένστικτο και τα όριά της. Η σωστή και ασφαλής διαμόρφωση αυτών των ορίων είναι δουλειά όλων μας!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το βιβλίο «Η Περ αποφασίζει» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, συζητάμε για το πώς:
1. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν μεγαλώνοντας να εκφράζουν ξεκάθαρα τις σκέψεις τους και τα όριά τους με αυτοπεποίθηση. Αυτό θα τα βοηθήσει όχι μόνο να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις, αλλά και να προφυλάσσουν τον εαυτό τους από εκφοβισμό και παρενοχλήσεις.
2. Οι γονείς οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να σέβονται τον εαυτό τους, να διεκδικούν τον σεβασμό των άλλων, να θέτουν όρια, να επικοινωνούν τα «όχι» και τα «ναι» τους και να έχουν αυτοπεποίθηση.

Μέσα από τον διάλογο, θα αναδείξουμε τις φράσεις που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας να λένε καθημερινά, σε δύσκολες περιστάσεις, φράσεις που κανείς δεν δίδαξε σε εμάς. Ταυτόχρονα, θα εξετάσουμε την αλλαγή της εποχής και την προσαρμογή μας ως γονέων στις νέες, πολύπλοκες συνθήκες διάδρασης και επικοινωνίας, που απαιτούν δεξιότητες που δεν είχαμε όταν ήμασταν παιδιά. Θέλουμε το webinar αυτό να δώσει την ευκαιρία σε όλους να μιλήσουμε, να μοιραστούμε εμπειρίες, να λύσουμε απορίες, να ξανασκεφτούμε αντιλήψεις και να γίνουμε εγγυητές της ασφάλειας και της ευτυχίας τους.

«Εγώ και οι άλλοι: Μαθαίνω να βάζω όρια»
Πότε: Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στις 7:30 μ.μ.
Συζητούν:
Πελιώ Παπαδιά, δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια του free press για γονείς Τaλκ και του www.talcmag.gr
Μαριέττα Κόντου, ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου

Το webinar θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Κάντε ΚΛΙΚ παρακάτω, για να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε

ή καταχωρήστε τους παρακάτω κωδικούς στην πλατφόρμα:
Meeting ID 849 1895 4886
Passcode 507529

Leave a Reply