Buba Kids Sunday Events κάθε Κυριακή στο Buba Bistrot Exotique

Buba Kids Sunday EventsΤα καθιερωμένα κυριακάτικα παιδικά Buba happenings στο μοναδικό νεοκλασικό κτίριο του Buba Bistrot Exotique της οδού Παπαδιαμάντη στην Κηφισιά επιστρέφουν! Με νέα διάθεση, ρυθμό και ένα ολόφρεσκο line-up η ομάδα του Buba παρουσιάζει τα Buba Kids Sunday Events, μια σειρά από εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά 3 έως 10 ετών και είσοδο ελεύθερη, όπως πάντα!

Μέσα από τα Buba Kids Sunday Events, τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης, γνώσης & διασκέδασης.

Παραμύθια, μουσική, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές κατασκευές, yoga parties και άλλες δραστηριότητες υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία στο αυτοσχέδιο “stage” του “Buba Upstairs” με τα δεκάδες εντυπωσιακά ταϊλανδέζικα φαναράκια στην οροφή!

Περιορισμένη Διαθεσιμότητα | Είσοδος Δωρεάν | Έναρξη: 14:00


Πρόγραμμα Buba Kids Sundays

Ιανουάριος 2024

Κυριακή 21/01

Το μαγικό γάντι! από το Σχολείο Παιχνιδιού

Στο δάσος έχει πολύ κρύο, και τα ζώα προσπαθούν όλα να χωρέσουν σ’ ένα γάντι… που έπεσε από έναν περαστικό! Θα καταφέρουν να χωρέσουν; Ένα υπέροχο, παλιό, Ουκρανικό παραμύθι, που μιλά για την ανεκτικότητα, την προστασία, την αποδοχή, και την κατανόηση του «άλλου», του «διαφορετικού». Οι θεατροπαιδαγωγοί ζωντανεύουν το παραμύθι και οδηγούν τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια, έκφρασης, κίνησης και ρόλων ν’ αντιληφθούν το βαθύτερο νόημα της ιστορίας. 

Κυριακή 28/01

Εργαστήριο κεραμικής για παιδιά! με την εικαστικό-ζωγράφο-γλύπτρια Κλεοπάτρα Τσόλη! 

Τα παιδιά με έμπνευση από τα κυκλαδίτικα ειδώλια, θα διδαχθούν την αρχαία τεχνική μακαρόνι, και θα φτιάξουν ένα δικό τους γλυπτό σε διάλογο με τα αριστουργήματα του κυκλαδίτικου πολιτισμού. Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας, μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία και να έρθουν σε επαφή με μία από τις πιο βασικές τεχνικές της κεραμικής την οποία θα μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν και στο σπίτι.

Φεβρουάριος 2024 

Κυριακή 04/02

Η βαλίτσα με τα χρώματα! από το σχολείο παιχνιδιού.

Οι θεατροπαιδαγωγοί παρουσιάζουν στα παιδιά μια σκηνική δράση με θέμα τα χρώματα της Ίριδας. Στη συνέχεια η ομάδα δημιουργεί τις δικές της συνθέσεις και παρουσιάζει διάφορα σκηνικά και θεατρικά στιγμιότυπα. Στο τέλος ένα ουράνιο τόξο εμφανίζεται και όλοι μαζί τραγουδάμε, γύρω του.

Κυριακή 11/02

Εξερευνήσεις στην Ιαπωνία: Kintsugi! με την εικαστικό-παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη

Οι μικροί μας φίλοι καλούνται σ’ ένα ταξίδι γνωριμίας, με τα τραγούδια, τους μύθους και τα σχέδια των Αβορίγινων. Τα παιδιά αντλώντας έμπνευση από την Τέχνη τους, θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα! Ζωγραφική και κατασκευές στο πατάρι του Buba!

Κυριακή 18/02

Τρίγωνο-τετράγωνο-κύκλος! από το σχολείο παιχνιδιού.

Στον χώρο υπάρχουν χρωματιστές καρτέλες με τα βασικά σχήματα. Το παιχνίδι αρχίζει με αισθησιοκινητικές δράσεις, που οδηγούν την ομάδα να δημιουργήσει διάφορες συνθέσεις. Τα σχήματα ενώνονται με τρόπους που τα παιδιά επιλέγουν και έτσι προκύπτουν εικόνες και ιστορίες που τις ζωντανεύουν θεατρικά!

Κυριακή 24/02

Εξερεύνηση στην Πολυνησία! με την εικαστικό-παιδαγωγό τέχνης Έφη Φουρίκη 

Η εικαστικός-παιδαγωγός τέχνης Έφη Φουρίκη προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να γίνουν εξερευνητές και να ανακαλύψουν τα νησιά της Πολυνησίας. Να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν παραδοσιακά κανό. Ζωγραφική και κατασκευές στο πατάρι του Buba!!

Μάρτιος 2024

Κυριακή 03/03

Όταν το σώμα μιλάει! σωματική έκφραση με την Susana Noemi Abigator.

Η σωματική έκφραση είναι η παλαιότερη μορφή επικοινωνίας. Βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη των αντιληπτικών κινητικών δεξιοτήτων. Ενθαρρύνει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τον αυθορμητισμό και τη συναισθηματική καλλιέργεια. Ελάτε να παίξουμε, με τον ρυθμό με αντικείμενα, και να βρούμε καινούργιους τρόπους επικοινωνίας!

Κυριακή 10/03

Ζωντανεύουμε το γαϊτανάκι! από το σχολείο παιχνιδιού.

Ένα αποκριάτικο θερατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα όπου μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, εικόνες και αφηγήσεις για τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα της Ελλάδας, τα παιδιά ανακαλύπτουν «το γαϊτανάκι» τις σημασίες και τους συμβολισμούς του, το κατασκευάζουν, παίζουν μαζί του και ξεκινούν τον χορό και το τραγούδι!

Κυριακή 31/03

Χελιδονίσματα! από το σχολείο παιχνιδιού.

Τα παιδιά θα καλωσορίσουν τους αγγελιοφόρους της άνοιξης, μέσα από ιστορίες και παιχνίδια, σχετικά με την οικολογία, το περιβάλλον, τη φύση, τη μετανάστευση. Θα τραγουδήσουν «χελιδονίσματα» και θα φτιάξουν «χελιδόνες»!

Απρίλιος 2024 

Κυριακή 07/04

Η φωνή που χορεύει! με την παιδαγωγό σωματικής έκφρασης Susana Noemi Abigator

Όταν ένα παιδί αρχίζει να γνωρίζει το σώμα του, μαθαίνει να το νιώθει, να το αγαπά. Μέσα από παιχνίδια σωματικής έκφρασης, μέσα από παιχνίδια με ρυθμό και μουσική ένα ιδιαίτερο εργαστήριο, για να χορέψουμε τη φωνή μας και να τραγουδήσουμε το σώμα μας.

Κυριακή 14/04

Πορτραίτα! από το σχολείο παιχνιδιού.

Με ερέθισμα καρτέλες πορτραίτων από πίνακες διαφόρων σημαντικών καλλιτεχνών, τα παιδιά ασκούνται στην παρατήρηση και καλούνται να ανακαλύψουν πολλές πτυχές αυτών των προσώπων, στήνοντας σιγά-σιγά ένα παζλ, ρόλων, συναισθημάτων και καταστάσεων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εικαστική δράση, με στόχο τη δημιουργία ενός δικού τους προτραίτου.

Κυριακή 21/04

Εξερευνήσεις στην Αυστραλία! από την εικαστικό παιδαγωγός τέχνης Έφη Φουρίκη

Οι μικροί μας φίλοι καλούνται σ’ ένα ταξίδι γνωριμίας, με τα τραγούδια, τους μύθους και τα σχέδια των Αβορίγινων. Τα παιδιά αντλώντας έμπνευση από την τέχνη τους θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα και θα έρθουν σε επαφή με μια μοναδική κουλτούρα.

Κυριακή 28/04

«Τα φανάρια της Λαμπρής»! 

Δραματοποιημένες πληροφορίες, εικόνες, συμβολικά παιχνίδια που διαπραγματεύονται την έννοια του φωτός. Οδηγούν τα παιδιά σε ποικίλες δράσεις και στην κατασκευή του δικού τους φαναριού που θα «φυλάξει» το φως της Ανάστασης!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Για πληροφορίες και κρατήσεις παρακαλούμε καλέστε στο 210 6231151

Buba Kids Sunday EventsBuba Bistrot Exotique
Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, 14562
210 6231151
www.bubabistrotexotique.com
www.facebook.com/bubakifisia
www.instagram.com/buba_bistrot_exotique 

Leave a Reply