ΜΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ

panoramiki (2)Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, από το 1960 που ιδρύθηκαν στο Παλαιό Φάληρο μέχρι και σήμερα που λειτουργούν στη Βάρη Αττικής σε μία ιδιόκτητη καταπράσινη έκταση 40 στρεμμάτων καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, παραμένουν πιστά στο όραμα του ιδρυτή τους. Είναι ένα σχολείο που διατηρεί την προσωπική σχέση με τους μαθητές και τους γονείς τους, και ταυτόχρονα έχει το βλέμμα του στο μέλλον εξελίσσοντας διαρκώς τις διδακτικές του μεθόδους. Ας δούμε τι προσφέρουν, μέσα από τα λόγια των ανθρώπων τους!

WP_20181018_11_27_17_Pro

Φροντίζουμε για τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας ώστε να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Πολύπλευρη ανάπτυξη μαθητών 

Λόγω της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας, φροντίζουμε ώστε η καλλιέργειά των μαθητών μας να είναι πολύπλευρη με στόχο την ολοκληρωμένη τους ανάπτυξη και για αυτό μας ενδιαφέρει να αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας τη γνώση διαθεματικά αλλά και με βιωματικό τρόπο. Ενθαρρύνουμε την έρευνα και την αναζήτηση της γνώσης αλλά και την ομαδική συνεργασία. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις εργασίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Συμμετέχουμε σε διασχολικές αθλητικές διοργανώσεις και καλλιεργούμε την αγάπη για τις τέχνες μέσω του λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού εργαστηρίου, της θεατρικής αγωγής και της χορωδίας.

Εμείς και ο κόσμος

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς και γι’ αυτό τους εμπλέκουμε συχνά σε φιλανθρωπικές δράσεις. Βασικό μας μέλημα είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στο σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούμε, των εκπαιδευτικών επισκέψεων, των συνεργασιών με περιβαλλοντικές ΜΚΟ και του λαχανόκηπου του σχολείου μας. Τέλος, στο κτήμα που διαθέτουμε δίπλα στις εγκαταστάσεις μας, οι μαθητές μας πραγματοποιούν projects, εξελίσσουν μαθήματα που κάνουν στο βιβλίο και μαζεύουν υλικό για τις εργασίες τους.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τεχνολογία και εκπαίδευση

Στην εποχή της τεχνολογίας, στόχος και υποχρέωσή μας είναι να προετοιμάζουμε πολίτες έτοιμους για την διεθνή αγορά, έχοντας πάντοτε υπόψιν την αξία που έχουν τα βιβλία και τη διατήρηση της απαραίτητης ισορροπίας. Έτσι, ξεκινώντας από την Δ’ δημοτικού χρησιμοποιούμε iPads ακολουθώντας το εκπαιδευτικό μοντέλο 1:1 (μία ταμπλέτα για κάθε μαθητή) και στην Α’ Γυμνασίου προσφέρουμε σε όλους τους μαθητές μας δωρεάν ταμπλέτα με προεγκατεστημένο διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό. Με τον τρόπο αυτόν, το μάθημα παρουσιάζεται με ζωντανό και ενδιαφέροντα τρόπο και οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν πρωτότυπο ψηφιακό υλική ή να αυτοαξιολογηθούν με εύκολο και ευχάριστο τρόπο.

Τα ρομπότ στη ζωή μας

Στο σχολείο μας λειτουργεί τμήμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής όπου τα παιδιά, από το Νηπιαγωγείο κιόλας, εξοικειώνονται με τη συνεργατική εργασία ώστε σταδιακά στο Δημοτικό να μάθουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ένα robot και να εκπαιδευθούν στο σχεδιασμό βημάτων για την επίλυση προβλημάτων ενώ θα ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Στο Γυμνάσιο, συμμετέχοντας στη βραβευμένη ομάδα iRobot, εξελίσσουν τις ικανότητές τους και συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό της FLL Lego έχοντας κατακτήσει για δύο συνεχόμενες χρονιές την πρώτη θέση και συνολικά τρεις προκρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

IMG_3263Ας μιλήσουμε για ξένες γλώσσες

Βασικό μας μέλημα είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών σε βάθος και από μικρή ηλικία. Εντάσσοντας στο καθημερινό πρόγραμμα τη διδασκαλία Αγγλικών από το Προνήπιο, φροντίζουμε ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν εξοικείωση με τη γλώσσα και να τη χρησιμοποιούν με άνεση και, δουλεύοντας μεθοδικά, βοηθάμε τους μαθητές μας να λάβουν αναγνωρισμένα διπλώματα. Παράλληλα, στην Ε’ δημοτικού οι μαθητές επιλέγουν δεύτερη ξένη γλώσσα ανάμεσα στα Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά την οποία διδάσκονται σε ολιγομελή τμήματα.

Μετά το Λύκειο τι;

Η συστηματική και μεθοδευμένη εκπαίδευση έχουν ως αποτέλεσμα οι μαθητές μας να σημειώνουν σταθερά μες τα χρόνια υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή τους στις σχολές της πρώτης προτίμησής τους σε ποσοστό 96%.

Παράλληλα, λειτουργεί στο σχολείο μας Τμήμα Συμβουλευτικής Σπουδών & Καριέρας το οποίο, μεταξύ άλλων, οργανώνει βιωματικά ομαδικά σεμινάρια & workshops, διοργανώνει ημερίδες με επαγγελματίες και επισκέψεις σε πανεπιστήμια και τέλος παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη και προετοιμασία για τους μαθητές που στοχεύουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Μάλιστα, το σχολείο μας είναι αναγνωρισμένο κέντρο UCAS (University College Admissions Services) και ο σύμβουλός μας έχει λάβει σχετική πιστοποίηση. Έτσι, μέχρι τώρα έχουμε με επιτυχία βοηθήσει μαθητές μας να γίνουν δεκτοί σε μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

pool

Ώρα για ξεκούραση…

Λειτουργούμε summer camp για παιδιά 3-12 ετών με πληθώρα δραστηριοτήτων με κύριο στόχο να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά παρέα με τους συνομηλίκους τους και να κάνουν αθλητικές δραστηριότητες στο σχολείο μας.

Στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι προσφέρουμε στους μαθητές μας ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, πλούσιο σε μαθησιακά ερεθίσματα εξασφαλίζοντας τους τις ιδανικότερες συνθήκες για σύγχρονη και αποτελεσματική εκπαίδευση που οδηγεί με εντυπωσιακά ποσοστά στην επιτυχή εξέλιξή τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Leave a Reply