Εκπαιδευτήρια Καίσαρη: Η iRobot 2η στον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της First Lego League

iRobotΑπό τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επιτυχία της περίφημης πια ομάδας ρομποτικής τους, της iRobot:

“Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επιτυχία της ομάδας ρομποτικής του σχολείου μας, iRobot, καθώς για πρώτη φορά ελληνική ομάδα ανέβηκε στο βάθρο των παγκόσμιων πρωταθλητών κάνοντας όλη την Ελλάδα υπερήφανη! Η 2η θέση αφορά το σύνολο της προσπάθειας της ομάδας στις τρεις επί μέρους ενότητες: Innovation Project, Robot Game & Core Values. Παράλληλα, κατέκτησε τη 2η θέση στο Robot Game συγκεντρώνοντας 400 πόντους, το απόλυτο σκορ! Η διάκριση αυτή ήρθε ανάμεσα σε 80 ομάδες από όλο τον κόσμο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της FLL που διεξήχθη στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α., 12 – 14 Μάϊου.
Εντύπωση έκανε το Project της ομάδας: “Anaerobic Orbiter”. Πρόκειται για τον 1ο αναερόβια αντιδραστήρα που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από αποτσίγαρα και άλλα άχρηστα υλικά. Σύμφωνα με την επίσημη μελέτη, ο αντιδραστήρας αυτός είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα από Δήμο, ο οποίος θα κάνει απόσβεση σε μόλις 4 χρόνια. Ο πρωτότυπος αντιδραστήρας που παρουσιάστηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της FLL στην Αμερική είναι 100% λειτουργικός και εντυπωσίασε τους κριτές.
Η υποστήριξη των χορηγών της ομάδας Polyeco SA, Μυτιληναίος Α.Ε., Corinth Pipeworks, Affidea Greece, οικ. Ζώρζου, Vector Brands, ARK,
Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, Δήμος Νέας Σμύρνης, Eunice Energy Group, Vlamis Yachts & Yacht Management, FILA Greece, και
Lavdas Candies ήταν πραγματικά καθοριστικής σημασίας για την παρουσία και τη συνέχιση της προσπάθειας της ομάδας μας στην Αμερική. Τους ευχαριστούμε εκ μέρους όλης της ομάδας.
Συγχαρητήρια στις μαθήτριες, τους μαθητές και τους προπονητές τους που με σκληρή δουλειά και συνεργασία ανέβασαν τη χώρα μας ψηλά! Η ομάδα έχει μία πολυετή διαδρομή με πληθώρα διακρίσεων που κάθε χρόνο καταφέρνει να ξεπεράσει διατηρώντας πάντα το σύνθημά της «One team-One spirit»”.

Leave a Reply