ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ EYE LEVEL| ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ

Το Eye Level είναι ένα συστηματικό, εξατομικευμένο πρόγραμμα, το οποίο ικανοποιεί τους μαθητές όλων των επιπέδων ανάλογα με τις δεξιότητές τους, αξιοποιώντας μια μοναδική και δοκιμασμένη μέθοδο μάθησης.

Η μέθοδος αυτή επιτρέπει σε κάθε μαθητή να έχει ένα σημείο εκκίνησης προσαρμοσμένο στις δικές του ικανότητες, ανεξάρτητο από την ηλικία του και την εκπαιδευτική του βαθμίδα. Η εξέλιξη του προγράμματος κάθε μαθητή εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο στο δικό του ρυθμό μάθησης. Με άλλα λόγια, το εκπαιδευτικά κέντρα Eye Level είναι κορυφαία στη εξατομικευμένη μάθηση και κριτική σκέψη: το παιδί είναι το κλειδί της επιτυχίας του. Ας το γνωρίσουμε αναλυτικότερα, συζητώντας με τους υπευθύνους του.

03

 • Τι είναι το εκπαιδευτικό κέντρο Eye Level;

Το Eye Level είναι διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός ενισχυτικής διδασκαλίας, με κέντρα μελέτης για παιδιά 3-16 ετών. Μέσω της εξατομικευμένης μάθησης της μεθόδου Eye Level αναπτύσσεται η κριτική σκέψη και η αυτοδυναμία του μαθητή/μαθήτριας (Self Directed Learning).

Το εκπαιδευτικό κέντρο Eye Level Athens είναι παράρτημα του εκπαιδευτικού ομίλου Daekyo International, o οποίος διαθέτει σήμερα 1.350 εκπαιδευτικά κέντρα σε όλο τον κόσμο με 2 εκατομμύρια μαθητές σε 22 χώρες και 40 χρόνια εμπειρίας.

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι τα ακόλουθα: Προσχολικά Μαθηματικά ή «Play Math», Βασικά Μαθηματικά ή «Basic Thinking Math» και Μαθηματικά Κριτικής Σκέψης ή «Critical Thinking Math», Αγγλικά με έμφαση στην προφορική ομιλία ή «Happy Talk» και Κινέζικα ή «Chinese Junior».

 • Ποια είναι η φιλοσοφία του Eye Level;

Όλα ξεκίνησαν από ένα δάσκαλο στο Μουσείο Smithsonian στην Washington που κοιτούσε τους πίνακες γονατιστός. Ένας κύριος τον ρώτησε, γιατί κοιτάζει τους πίνακες με αυτό τον τρόπο και του απάντησε ότι την επόμενη μέρα θα έφερνε τους μαθητές του και ήθελε να δει πώς βλέπουν τους πίνακες από την δική τους οπτική γωνία.

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Δηλαδή, κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός και μοναδικός και μαθαίνει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Οι καθηγητές μας, επομένως, διδάσκουν την ύλη με βάση την οπτική γωνία του μαθητή και όχι τη δική τους (Eye Level). Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύμβολο μας είναι η κλειδαρότρυπα και κάθε μαθητής είναι το κλειδί -I am the key- που ξεκλειδώνει, από τη δική του οπτική γωνία πάντοτε- την πόρτα της γνώσης.

04

 • Ποιοι είναι οι στόχοι της μεθόδου Eye Level και απευθύνεται σε χαμηλόβαθμους και υψηλόβαθμους μαθητές;

Bασικός μας στόχος είναι η αυτοδύναμη μάθηση (στα αγγλικά Self-Directed Learning ή SDL, δηλαδή η ικανότητα του μαθητή να διαβάζει χωρίς βοήθεια μέσω της εξατομικευμένης διδασκαλίας (1:1 coaching). Τα θρανία SDL είναι κατάλληλα διαμορφωμένα ακριβώς για αυτό το λόγo, απομονωμένα το ένα από το άλλο, ώστε να μην διασπάται η προσοχή του μαθητή από τα  περιβάλλοντα οπτικά ερεθίσματα.

Οι μαθητές διαβάζουν αποκλειστικά τη δική τους ύλη και προοδεύουν με τον δικό τους ξεχωριστό ρυθμό. Είναι γεγονός ότι η ενισχυτική διδασκαλία απευθύνεται σε μαθητές όλων των δεξιοτήτων, από τους χαμηλόβαθμους που βελτιώνουν την επίδοσή τους και αποκτούν έτσι αυτοπεποίθηση, μέχρι τους χαρισματικούς που κουράζονται από τις απλές ασκήσεις και σε μας επιδιώκουν την ακαδημαϊκή πρόκληση και την επίτευξη της αριστείας.

Στο Eye Level οι επιθυμίες των γονέων συναντούν τις ανάγκες των μαθητών. Δεν είμαστε   ένα  «classroom center», αλλά ένα «student center». Η φιλοσοφία μας πηγάζει από την αγάπη των καθηγητών προς το διδακτικό τους αντικείμενο και το παιδί.

 • Τι είναι το προσχολικό πρόγραμμα Μαθηματικών Play Math;

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διδάσκονται βασικές μαθηματικές έννοιες μέσω του παιχνιδιού και ποικίλων δραστηριοτήτων. Το παιδί μαθαίνει Μαθηματικά δημιουργικά και ευχάριστα. Το Eye Level Play Math στηρίζεται στην εμπειρική μάθηση, χτίζει τα θεμέλια των Μαθηματικών με τη διδασκαλία βασικών εννοιών και ιδεών πριν από την εκμάθηση των αριθμών. Η δομή του προγράμματος συντελεί στην ανάπτυξη της ικανότητας του παιδιού να σκέφτεται λογικά και κατά συνέπεια μαθηματικά. 

 • Tι είναι το πρόγραμμα Μαθηματικών, που περιλαμβάνει το BTM=Basic Thinking Mathematics και το CTM= Critical Thinking Mathematics;

Η διδασκαλία Eye Level εστιάζει σε βασικές μαθηματικές έννοιες (BTM) και σε ανώτερες εφαρμογές και λύσεις (CTM), ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν υψηλή μαθηματική σκέψη. Στα Βασικά Μαθηματικά διδάσκονται: Αριθμητική, Εξισώσεις και γενικά πράξεις. Στα Μαθηματικά Κριτικής Σκέψης καλλιεργούνται η αίσθηση του χώρου, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η γεωμετρία, οι πιθανότητες, η στατιστική, η συλλογιστική ανάλυση, η λογική εξήγηση και οι αιτιακές σχέσεις. Μέσω αυτού του προγράμματος βελτιώνεται η συνολική αντίληψη του παιδιού και αρχίζει να σκέφτεται με βάση τη λογική, που είναι και ο απαραίτητος παράγοντας ερμηνείας των προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

01

 • Τι είναι το πρόγραμμα Happy Talk;

To Happy Talk είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας σε πρακτικό επίπεδο. Οι μαθητές μας μαθαίνουν να μιλούν αγγλικά σε διάφορες περιστάσεις της καθημερινής ζωής, όταν αυτό απαιτείται, όπως στα ταξίδια, στις καλοκαιρινές διακοπές, στο σχολείο, στα καταστήματα κτλ. Το πρόγραμμα εκμάθησης βασίζεται σε οπτικές και κινητικές δραστηριότητες-παιχνίδια και με αυτό τον τρόπο οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ο καθηγητής δίνει οδηγίες για την εκμάθηση νέου λεξιλογίου και φράσεων, όμως, νέο λεξιλόγιο διδάσκεται και στη διαδικτυακή online πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένη για τα εκπαιδευτικά κέντρα Eye Level. Επομένως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργεί μία άρτια ισορροπία στην εκμάθηση της ανάγνωσης, της γραφής, της ακοής, αλλά και της ομιλίας.

 • Διδάσκεται και Κινέζικα, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, θα θέλατε να μας μιλήσετε λιγάκι για αυτά;

Είναι γεγονός ότι η Κίνα ως δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αυξάνεται ταχέως με εξαιρετική δυναμική. Η δυνατότητα να μιλάει κανείς Κινέζικα αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όσους σκοπεύουν να αποκτήσουν εργασία στην παγκόσμια κοινότητα. Συνεπώς, στο Eye Level οι μαθητές αποκτούν εις βάθος γνώση της γλώσσας υπό την άμεση καθοδήγηση ενός εξειδικευμένου καθηγητή της κινέζικης γλώσσας. Η μάθηση γίνεται εύκολη και διασκεδαστική με παιχνίδια, την αφήγηση διάφορων ιστοριών και τη μουσική. Κατά αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας εξοικειώνονται με την ανάγνωση, την ομιλία, την ακοή και τη γραφή της Κινέζικης γλώσσας.

02

 • Ποια τα οφέλη που αποκτάει ένα παιδί από τη μέθοδο Eye Level;

Στο Eye Level οι μαθητές μας αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, μαθαίνουν σταδιακά να σκέφτονται με βάση τη λογική, διδάσκονται πώς να γίνουν αποτελεσματικοί λύτες προβλημάτων, αποκτούν αυτοπεποίθηση, αυτοσυγκέντρωση, χρησιμοποιούν δημιουργικά τη φαντασία τους, οδηγούνται στην αριστεία και κατανοούν και ενστερνίζονται την αξία της δια βίου μάθησης.

 • Έπειτα από ποιο διάστημα τόσο το παιδί όσο και ο γονιός θα αντιληφθεί τα αποτελέσματα της διδασκαλίας;

Πάντα μία νέα μέθοδος και μία καινοτόμα προσέγγιση της γνώσης- με αποδεδειγμένα, όμως, αποτελέσματα- έχει θετικά αποτελέσματα για το παιδί. Ωστόσο αποτελέσματα βλέπουμε ήδη από το πρώτο τρίμηνο, γιατί τα παιδιά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και να διαβάζουν έξυπνα.

 • Διοργανώνονται κάθε χρόνο ετήσιοι διαγωνισμοί και αυτοί ωφελούν τα παιδιά;

Κάθε χρόνο διοργανώνεται η Μαθηματική Ολυμπιάδα Eye Level καθώς και διαγωνισμός συγγραφής στα Αγγλικά σε όλα τα εκπαιδευτικά κέντρα Eye Level του κόσμου. Σε αυτή μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές 6-15 ετών είτε είναι εγγεγραμμένοι στο Eye Level είτε όχι. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ωφελεί τους μαθητές, γιατί βλέπουν τις ικανότητες τους σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι, αφού πλέον ο πλανήτης είναι μία παγκόσμια κοινότητα.

05

 • Η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές σε εισαγωγικά διαγωνίσματα σε σχολές εσωτερικού και εξωτερικού;

Το Eye Level είναι εναρμονισμένο με τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις της Αμερικής (αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ) και έχει πιστοποιηθεί από το Νational Council of Teachers in Mathematics (NCTM) και το National Council of Teachers of English (NCTE). Το Eye Level ως κορυφαίο συμπληρωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δεν ενισχύει μόνο τις επιδόσεις των μαθητών στο σχολείο τους, αλλά τους προετοιμάζει πλήρως για σημαντικά και δύσκολα εισαγωγικά διαγωνίσματα για το Πανεπιστήμιο, όπως τα SAT στην Αμερική ή άλλες διεθνείς εξετάσεις αξιολόγησης. Συνεπώς, οι γονείς με αυτό το πρόγραμμα επενδύουν ουσιαστικά στη μόρφωση των παιδιών τους, με σκοπό να γίνουν ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι ενήλικες.

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Eyelevel Athens, Τατοΐου 102 Νέα Ερυθραία 14671 Τηλ: +30 210-6205050

http://www.eyelevelathens.gr/

facebook.com/eyelevelathens.gr/?fref=ts

Leave a Reply