ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΗ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 160 ΧΡΟΝΙΑ MADE IN GREECE

Στην ανέμη τυλιγμένηΗ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μας καλούν να κάνουμε μια βουτιά στο χρόνο μέσα από ένα πολύχρωμο ταξίδι αφιερωμένο στην ελληνική βιομηχανία και την έκθεση 160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία, που παρουσιάζεται από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 25 Μαρτίου 2018. Στο πλαίσιο της έκθεσης, τις Κυριακές 4 και 11 Φεβρουαρίου, πειραματιζόμαστε με την τέχνη της κινούμενης εικόνας και φτιάχνουμε το δικό μας video animation στο εργαστήριο Στην ανέμη τυλιγμένη, με εισηγητή τον Μπάμπη Αλεξιάδη.

Χορεύουν άραγε οι κλωστές; Μπορεί μία κλωστή να λάμψει στο σκοτάδι;

Ο πολυβραβευμένος animator και media artist Μπάμπης Αλεξιάδης εμπνέεται από την έκθεση 160 χρόνια made in Greece και την ελληνική βιομηχανία και μας καλεί να ξετυλίξουμε το νήμα της φαντασίας μας και να συμμετάσχουμε σε ένα μαγικό εργαστήριο κινούμενης εικόνας.

Γνωρίζουμε καλύτερα την κλωστοϋφαντουργία, τον κλάδο που ουσιαστικά εγκαινίασε την εκβιομηχάνιση της χώρας, με τον πιο ξεχωριστό και δημιουργικό τρόπο! Χρησιμοποιούμε την κλωστή, ράβουμε-ξηλώνουμε και δημιουργούμε κινούμενες «ζωγραφιές» που θα ζωντανέψουν μέσα από την τεχνική του stop-motion, για να φτιάξουμε από την αρχή τη δική μας ταινία animation μικρού μήκους. Έχει και καλύτερο; Βεβαίως! Οι ιστορίες μας είναι τόσο φωτεινές που… λάμπουν στο σκοτάδι!

Στην ανέμη τυλιγμένη-Πληροφορίες

Για παιδιά 6-11 ετών
Πότε: Κυριακή 4 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Ώρες: 17.00-19.00
Πού: Κτίριο Νέο Υδαταέριο, Χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

Για κρατήσεις & περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2130109325!

Leave a Reply