ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΛΟΣ

πλωτό μουσείο Βιωματική δράση, γνώση και ψυχαγωγία είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία σχεδίασε ο φορέας Museum Friends και εφαρμόζει στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ ΒέλοςΠαιδιά ηλικίας 4-6 και 7-11 ετών, μαζί με τους γονείς/συνοδούς τους, θα μπουν σε πρωτόγνωρους ρόλους και θα ανακαλύψουν με όλες τους τις αισθήσεις, όσα έχει να τους αφηγηθεί το θρυλικό πλοίο Α/Τ Βέλος.

Σάββατα 6, 13, 20 & 27 Μαΐου: «Μια μέρα στο Μουσείο ήταν ένας…ναύτης»

Ποια είναι η δουλειά του ναύτη; Ποιες ειδικότητες ναυτών υπάρχουν; Πώς είναι η καθημερινή ζωή μέσα στο πλοίο; Γονείς και παιδιά, μέσα από παιχνίδια ρόλων και συσχετισμών εξοικειώνονται με την καθημερινότητα πάνω σε ένα αντιτορπιλικό πλοίο. Χωρίζονται σε ομάδες, φροντίζουν το κατάστρωμα, δέχονται και δίνουν παραγγέλματα, ενώ στο τέλος κατασκευάζουν το καπέλο του ναύτη.

Κυριακές 7, 14 & 28: «Ένα θαλασσινό ταξίδι αρχίζει…στο Μουσείο»

Πώς ταξίδευαν οι προϊστορικοί άνθρωποι στη θάλασσα; Ποιο ήταν το αρχαιότερο πλοίο στον κόσμο; Πώς εξελίχθηκαν τα πλοία μέχρι τη σύγχρονη εποχή; Γονείς και παιδιά ακούνε ιστορίες της θάλασσας, γνωρίζουν την εξέλιξη των πλοίων, συνθέτουν την ιστορία της ναυτιλίας και ψάχνουν να βρουν τα βότσαλα της ελπίδας στο αντιτορπιλικό Βέλος. Με αυτά θα στείλουν ένα μήνυμα αγάπης στον κόσμο.

Πληροφορίες:

Ηλικίες παιδιών: 4-6 (11:00-12:00) & 7-11 (12:30-14:00)

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 210 8056064, 6932 840407 (ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και απαιτείται κράτηση)

Τόπος: Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος, Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης, Φλοίσβος, Π. Φάληρο

Leave a Reply