ΤΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΕΣ

Το Playroom φοράει τα ανοιξιάτικά του και παρουσίαζει δύο άκρως σουρεαλιστικά  και διασκεδαστικά εργαστήρια για παιδιά στο Project Space του six d.o.g.s.

Για δύο Κυριακές του Απρίλη, στις 10 και στις 24, στον κόσμο των μικρών και μεγάλων θα βασιλεύσουν το χιούμορ, η φαντασία και το περίεργο, παρέα με μπόλικη δόση δημιουργικότητας. Τα παιδιά προσκαλούνται από το Playroom να γίνουν τα ίδια σουρεαλιστές καλλιτέχνες και να δοκιμάσουν στην πράξη τις αναρίθμητες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η τέχνη.

Έτοιμοι για ένα ταξίδι στη χώρα των περίεργων πλασμάτων, εκεί όπου τα όνειρα ζωντανεύουν και οι ήρωες μένουν για πάντα παιδιά; Φύγαμε!

«Το βάζο που φορούσε καπέλο και είχε ουρά παπαγάλου»

Κυριακή 10 Απριλίου

Ξέρετε ότι οι σουρεαλιστές λάτρευαν να παίζουν παιχνίδια σαν να ήταν οι ίδιοι παιδιά; Τα παιχνίδια που επινοούσαν τους επέτρεπαν να εμπλουτίζουν τα έργα τους με αλλόκοτα στοιχεία, κουβαλώντας τους ήρωες των ονείρων τους μαζί τους ακόμα και όταν ήταν ξύπνιοι! Αυτή τη φορά θα βάλουμε εμείς τους κανόνες του παιχνιδιού και θα μεγαλουργήσουμε φτιάχνοντας μοναδικά πρωτότυπα ομαδικά έργα! Ποιος είπε ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να έχει ένα τέλειο τσιγκελωτό μουστάκι ή ότι ένα ψάρι δε μπορεί να κολυμπήσει στον ουρανό; Στα δικά μας έργα όλα επιτρέπονται!  Ελάτε να δημιουργήσουμε μοναδικά κολλάζ και ζωγραφιές, σε διαφορετικές επιφάνειες μεγάλων διαστάσεων και να τα εκθέσουμε στο χώρο, σε μια πρωτότυπη δεκάλεπτη παρουσίαση με καλεσμένους τους γονείς! 

«Πασχαλινό φαγοπότι  στη χώρα των Θαυμάτων!»

Κυριακή 24 Απριλίου

Με σημείο αναφοράς το αγαπημένο σουρεαλιστικό παραμύθι μικρών και μεγάλων «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» θα στήσουμε ένα μεγάλο πασχαλινό φαγοπότι στο οποίο είστε όλοι καλεσμένοι! Θα μεταφερθούμε μαγικά στο τραπέζι του τσαγιού της Αλίκης και εκεί θα μεταμορφωθούμε σε λευκούς λαγούς, ποντίκια και τρελούς καπελάδες. Οι μικροί καλλιτέχνες θα επεξεργαστούν και θα εμπλουτίσουν με πρωτότυπες κατασκευές, ένα τραπέζι γεμάτο πήλινα αβγά και άλλα γλυπτικά αντικείμενα: κούπες και τσαγιέρες, τεράστια κεραμικά φρούτα και λαχανικά, χρωματιστά φανταστικά κουνέλια, εξωτικά πουλιά και περίεργα τροπικά ψάρια! Είπε κανείς ότι η φαντασία δεν έχει γεύση, άρωμα και χρώμα;

Ελάτε στο six d.o.g.s να αφεθείτε στα μαγικά χέρια της παιδικής φαντασίας και να ανακαλύψετε τεχνικές που θα σας φέρουν πιο κοντά στο ιδιαίτερο και το διαφορετικό! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό κίνημα, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να εμπνέει τον κόσμο της τέχνης. Μέσα από τη δημιουργία αλλόκοτων δισδιάστατων ή τρισδιάστατων συνθέσεων, το Playroom σκοπεύει να φέρει τους μικρούς καλλιτέχνες αντιμέτωπους με τη δική τους μοναδική φαντασία, να συνεργαστούν μαζί της και να την αγαπήσουν.

Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας είναι μια μεγάλη δόση παιχνιδιάρικης τρέλας. Αφήστε στο σπίτι τη λογική και όλα τα κανονικά πράγματα και ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον ιδιόρρυθμο Σουρεαλισμό! 

Πότε: Κυριακή 10 και Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ώρες: 11:00-12:00 για παιδιά 3,5-5 ετών, 12:15-13:15 για παιδιά 6-10 και 13:30-14:30 για παιδιά 6-10 ετών

Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: 60 λεπτά.

Κόστος εισιτηρίου: 12 ευρώ το παιδί

Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη 

Δηλώσεις συμμετοχής

mail: subject: sixdogs / ημερομηνία εργαστηρίου, αριθμός παιδιών, ηλικία, όνομα κράτησης και κινητό τηλέφωνο

Τηλέφωνα κρατήσεων : 6945975965 και 6977667344 

Six DogsΑβραμιώτου 6- 8, Μοναστηράκι 

K2

Το Playroom  δημιουργήθηκε το 2010 από τις εικαστικούς Ιωάννα Γουζέλη και Αγγελική Μπόζου, απόφοιτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με στόχο να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσέγγιση και εξοικείωση του παιδιού με την σύγχρονη τέχνη. Μέσα από τη διοργάνωση καλλιτεχνικών φεστιβάλ για παιδιά και τις εύστοχες συνεργασίες με σύγχρονους καλλιτέχνες, το Playroom φέρνει το παιδί σε μια εκπαιδευτική, δημιουργική και κυρίως  ευχάριστη επαφή με την τέχνη.

Website: http://www.playroom-artplay.com/

Instagram:Playroom

Facebook event:  https://www.facebook.com/events/1349903828360527/ 

Leave a Reply