ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΣΤΑ 5 ΚΛΕΙΔΙΑ

5 κλειδιά5 κλειδιά χρειάζεται κάθε παιδί για να απολαύσει ένα βιβλίο, για να διασκεδάσει με ένα παιχνίδι, για να ανταλλάξει απόψεις, για να μαγευτεί από τα μαθηματικά ή για να ανακαλύψει καινούριες έννοιες· και μπορεί να τα βρει στον ομώνυμο χώρο δημιουργικής απασχόλησης με οργανωμένες δραστηριότητες που εξυπηρετούν εκπαιδευτικούς στόχους κι αποσκοπούν στην απόκτηση δεξιοτήτων και στη δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών.

Οι προκλήσεις, η περιέργεια, η αγωνία κι ο συναγωνισμός είναι οι κινητήριες δυνάμεις για να ανακαλύψουν τα 5 κλειδιά φέρνοντας εις πέρας όλες τις αποστολές! Με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά «ξεκλειδώνουν» ενδιαφέρουσες ενότητες της ιστορίας, της τέχνης, του αθλητισμού, αλλά και της καθημερινότητάς τους.

21765155_852092274967440_2759517896783126144_n

Το μυαλό παίζει παιχνίδια: Το επιτραπέζιο παιχνίδι αδιαμφισβήτητα έχει θετική επίδραση στη διαδικασία της μάθησης, αφού δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον αυξάνοντας το ενδιαφέρον των μαθητών και δίνοντάς τους κίνητρα να εξερευνήσουν τη γνώση και τις δεξιότητες σε ένα περιβάλλον ελεύθερο από αποδοκιμασίες. Οι μαθητές σε κάθε παιχνίδι, ακολουθώντας κανόνες και περιορισμούς, καλλιεργούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν δεξιότητες κι ανταλλάσσουν πληροφορίες.

Συζητήσεις στην Αγορά… Η αποτελεσματική επικοινωνία αποτελεί προϋπόθεση για ποιοτικές κι επιτυχημένες διαπροσωπικές σχέσεις! Σ’ αυτές τις συναντήσεις οι μαθητές εξοικειώνονται με την επιχειρηματολογία και τον δημόσιο λόγο, καθώς παρουσιάζουν σφαιρικά διάφορα θέματα, με δομημένη σκέψη και λόγο, σε ένα συνεργατικό πλαίσιο δράσης.

Ο κύκλος των νέων λογοτεχνών: Η εξοικείωση με το βιβλίο και την ανάγνωση εδραιώνει σταδιακά μια φιλική σχέση με το λογοτεχνικό βιβλίο, που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, να κινητοποιήσουν την εφευρετικότητά τους, να εμπλουτίσουν την αισθητική τους καλλιέργεια, να δοκιμάσουν τα συναισθήματά τους και να καλλιεργήσουν τη γλωσσική τους έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο.

Μαθημαγικά: Με εποπτικό υλικό που κινητοποιεί ισοδύναμα και τα δύο τμήματα του εγκεφάλου επιδιώκεται η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, της σκέψης που ερευνά, έχει περιέργεια, φαντασία και ξεφεύγει από τα τετριμμένα. Έτσι τα μαθηματικά γίνονται μαγικά!

Ας δώσουμε στα παιδιά τα σωστά «κλειδιά» για να μπορέσουν να «ξεκλειδώσουν»  τον κόσμο με τις δικές τους δυνάμεις!

εικόνα

Τα 5  Κλειδιά, Υψηλάντου 32, Κολωνάκι

Πληροφορίες/Εγγραφές: 6940864564, info@pentekleidia.gr, www.pentekleidia.gr

Leave a Reply