ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

εργαστήριαΜια σειρά από δημιουργικά εργαστήρια έχει σχεδιάσει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης για τις ημέρες του Πάσχα. Πρόκειται για τέσσερις θεματικές ενότητες, η μία έχει να κάνει με την αφήγηση παραμυθιών, η άλλη με τις τέχνες, η τρίτη με τη φυσική και τα επιστημονικά πειράματα και η τέταρτη με την υφαντική. Απευθύνονται σε ηλικίες από 2,5 έως 9 ετών και περιλαμβάνουν η καθεμία διάφορα εργαστήρια. Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα και επιλέξτε με το παιδί σας εκείνο που ταιριάζει στα δικά του ενδιαφέροντα.

ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΒΒΑΤΑ
Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών
Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Σάββατο  8 Απριλίου & Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, στις 12:00: «Η κοτούλα Τούλα», της Emma Levey

Εργαστήρι με πασχαλινές κατασκευές, λαμπάδες και κυνήγι σοκολατένιων αβγών!

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 12:00: «Δεν θέλω να βγω από το αβγό», της Γιολάντας  Τσορώνη-Γεωργιάδη

Το μικρό κοτοπουλάκι δε θέλει να βγει από το αβγό του γιατί εκεί αισθάνεται ζεστό και ασφαλές. Μια βιωματική ιστορία που συμβάλλει στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών, με διασκεδαστικά παιχνίδια, και δημιουργικές κατασκευές.

Τετάρτη 19 Απριλίου, στις 12:00: «Η πασχαλίτσα με τη μια κουκιδίτσα», του Ευγένιου Τριβιζά

Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μουσικές και τραγούδια, όπου τα παιδιά θα παίξουν, θα μάθουν και θα εμψυχώσουν τη δική τους πασχαλίτσα.

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Βιωματικά εργαστήρια γνωριμίας με τις Τέχνες για παιδιά 4-8 ετών

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να παρατηρήσουν και να επεξεργαστούν διάφορες μορφές τέχνης, όπως τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Αρχιτεκτονική, μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών.

Σάββατο 8 Απριλίου, στις 17:00: «Κύκλοι», Βασίλι Καντίνσκι

Πώς θα νιώθατε αν ζούσατε σε έναν κόσμο γεμάτο κύκλους; Μικρούς, μεγάλους, χρωματιστούς και ανακατεμένους μεταξύ τους; Ας ανακαλύψουμε πώς αυτοί οι κύκλοι συνδέονται ο ένας με τον άλλο, παίζοντας και δημιουργώντας ο καθένας τον δικό του μοναδικό κόσμο από πολλούς, πολλούς κύκλους!

Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου, στις 12:00: «Η Φιλίτσα – Πασχαλίτσα»

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως να είναι η ζωή μιας Πασχαλίτσας, γιατί να ονομάζεται έτσι και τι σχέση μπορεί να έχει με το Πάσχα; Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε την ιστορία της ζωής της, με κουκλοθέατρο, μουσική και τραγούδι.

Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 12:00: «Λαγουδάκια από κάλτσα και ρύζι»

Το εργαστήρι περιλαμβάνει κατασκευή πασχαλινού λαγού από κάλτσα και ρύζι και εμψύχωση του λαγού από κάθε παιδί με αυτοσχεδιασμούς.

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

ΜΑΓΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
για παιδιά 5 – 8 ετών
Επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά.

Κυριακή 9 Απριλίου, στις 11:00: Οι κομήτες και οι διάττοντες αστέρες

Θα παρατηρήσουμε σε φορητό πλανητάριο την κίνηση των διάττοντων αστέρων, θα μελετήσουμε τη σύσταση των κομητών και θα κατασκευάσουμε τους πιο περίεργους κομήτες, εξερευνώντας το ψηφιακό υλικό της NASA για παιδιά

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου, στις 11:00: Η επιστήμη των αβγών

Πόσο βάρος μπορεί να αντέξει το τσόφλι των αβγών; Πόσο γρήγορα σπάει ένα αβγό και από ποια χημικά στοιχεία αποτελείται το κέλυφός του; Αυτά και άλλα πολλά πειράματα σας περιμένουν στο εργαστήρι γνωριμίας με τη χημική σύσταση των αβγών και τις ιδιότητες των συστατικών του.

Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου, στις 11:00: Τα αβγά της χημείας

Σας περιμένουμε στο πιο εορταστικό εργαστήρι βαφής αυγών με τους πιο περίεργους επιστημονικούς τρόπους που έχετε φανταστεί.

Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 11:00: Η μαγεία της σοκολάτας στο εργαστήρι μαγικών πειραμάτων

Τα πιο περίεργα επιστημονικά στοιχεία θα αποκαλυφθούν στο εργαστήρι αυτό, όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις ιδιότητες της σοκολάτας, μέσα από πειραματικές διαδικασίες και διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου.

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

ΥΦΑΝΤΟΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ
Εργαστήρι υφαντικής για παιδιά 4-9 ετών

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα υλικά της υφαντικής (μαλλί, νήματα, τσόχα) και τις τεχνικές ύφανσης.

Κυριακή  9 Απριλίου, στις 12:00: «Ο λαγός το βάζει στα πόδια»

Ο λαγός βιάζεται να βγει να γιορτάσει …μα δεν έχει στολή να φορέσει. Σας περιμένουμε να υφάνουμε με χαρτί την πασχαλινή του φορεσιά.

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, στις 11:00: «Το Πάσχα έφτασε»

Το Πάσχα έφτασε και τα ζώα βάζουν τα καλά τους! Η υφάντρα αράχνη περιμένει τους μικρούς της φίλους να κατασκευάσουν παρέα τις όμορφες στολές των ζώων, χρησιμοποιώντας πολύχρωμα νήματα υφαντικής, χαρτόνι και τσόχα.

Τετάρτη 19 Απριλίου, στις 11:00: «Μύρισε Άνοιξη!»

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά υφαίνουν ανοιξιάτικα λουλούδια καθώς έρχονται σε επαφή με τα νήματα της υφαντικής και ανακαλύπτουν την τεχνική ύφανσης σε κυκλικό αργαλειό.

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Κατερίνα Λατούφη, Ιωάννα Πανούτσου

Πληροφορίες εργαστηρίων:

Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Leave a Reply