ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ανοιχτά ΣχολείαΣτο αναμορφωμένο φθινοπωρινό πρόγραμμα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ρομποτικής και τεχνολογίας, μαθήματα χορού, θεάτρου και εναλλακτικής άθλησης, σεμινάρια επιχειρηματικότητας και εύρεσης εργασίας κ.α. Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων ανακοίνωσε επιπλέον ένα κύμα δράσεων με πρωταγωνιστή το βιβλίο, στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018. Οι δράσεις για το βιβλίο δεν αφορούν μόνο τη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων, αλλά και την εικονογράφηση, τη μεταφορά ενός βιβλίου στην οθόνη, τη δημιουργία φανταστικών κόσμων και χαρακτήρων.

Το μεγάλο στοίχημα του προγράμματος να κάνει τις γειτονιές της Αθήνας πιο εξωστρεφείς και δημιουργικές έχει ήδη κερδιθεί αφού τη χρονιά που μας πέρασε μέτρησε πάνω από 13.500 επωφελούμενους στις περισσότερες από 200 δωρεάν δράσεις που φιλοξένησε. Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τη στήριξη του Athens Partnership.

Φέτος, έχοντας πλέον κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, η λειτουργία του προγράμματος επεκτείνεται σε επιπλέον γειτονιές της Αθήνας, ανοίγοντας – μεταξύ άλλων – το εμβληματικό και προσφάτως ανακαινισμένο 2ο Γενικό Λύκειο – Θεόδωρος Αγγελόπουλος στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέΰδεν.

Ανοιχτά Σχολεία λειτουργούν στις περιοχές: Παγκράτι, Πατήσια, Κυψέλη, Πλάκα, Νέο Κόσμο, Μετς, Πετράλωνα, Πλατεία Αμερικής, Εξάρχεια, Γουδή, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Γκράβα, Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος και Πλατεία Βάθη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες δράσεις και τη δήλωση συμμετοχής, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του προγράμματος  www.athensopenschools.gr, στο τηλέφωνο 210 5277089, στο Facebook (@Ανοιχτά Σχολεία), στο Twitter (@ath_openschools) και στο Instagram (@athensopenschools).

Leave a Reply