ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ART TUTU

image001Στη γειτονιά της Ακρόπολης, ο Κινητήρας και το Art Tutu ενώνουν δυνάμεις, γνώσεις, κι αγάπη για τα παιδιά και διοργανώνουν ένα διαφορετικό, καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά του δημοτικού, αφιερωμένο στην δημιουργική έκφραση. Παραστατικές και εικαστικές τέχνες αλληλεπιδρούν, τα ερεθίσματα και οι ιδέες κυκλοφορούν ελεύθερα από τον έναν χώρο στον άλλο, με οδηγούς και αγωγούς τα παιδιά και το δικό τους δημιουργικό ένστικτο.

Στόχος του προγράμματος είναι  τα παιδιά να αυτενεργήσουν, να μοιραστούν, να εμπνευστούν και να εκφραστούν ελεύθερα διευρύνοντας τις μοναδικές τους δυνατότητες με έμπνευση  το δίπτυχο Ανθρώπινο-Θεικό. Μέσα από το θέατρο, το χορό, τη ζωγραφική, τις κατασκευές και το ελεύθερο παιχνίδι ξεκινάμε από το εγώ μου, το σώμα μου, σαν αγωγό ιδεών συναισθημάτων και σκέψεων και μεταβαίνουμε στο εμείς, στην ομάδα και την δυναμική της, την αλληλεπίδραση, την ενσυναίσθηση και την συμμετοχή.

Το πρόγραμμα διαρκεί 3 εβδομάδες. Τρεις θεματικοί άξονες, που θα εμπλουτίζονται, θα διευρύνονται και θα διαμορφώνονται αν η δυναμική ενός άλλου ερεθίσματος -θέματος το απαιτεί. Κάθε εβδομάδα είναι αυτόνομη οπότε μπορεί ένα παιδί να συμμετέχει σε μια, δυο ή και στις τρεις ανάλογα με το πρόγραμμα της οικογένειας.

Συντονίζουν οι Βιργινία Αξιώτη, Εύη Θανέλλα, και Κατερίνα Χριστοπούλου. Βοηθοί οι Μαριάνθη Λάζου και Χριστίνα Παπαδάκη.

1 εβδoμάδα, 19/6-23/6
Εγώ- Ήρωας, θεός, άνθρωπος, σώμα

2 εβδομάδα, 26/6-30/6
Εμείς-η δύναμη της ομάδας

3η εβδομάδα, 3/7-7/7
Περιβάλλον-δομημένο και φυσικό

Πρόγραμμα
9.00
Άφιξη στον Kινητήρα
9.30-10.30 Εισαγωγή στην ημέρα, θέματα προς επεξεργασία
10.30-11.00 Διάλειμμα – Δεκατιανό*
11.00-12.00 Ανάπτυξη
12.00 Μετάβαση στο Αrt Tutu. Συζήτηση, εικαστική ανάπτυξη των θεματικών με διαφορετικά μέσα, υλικά και τεχνικές.
14.00 Διάλειμμα – Μεσημεριανό φαγητό*
14.30-15.00 παραλαβή των παιδιών από το art tutu

*Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει το φαγητό μαζί του από το σπίτι.

Κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη, πάμε βόλτα! (Οι βόλτες θα πλαισιώνουν τις θεματικές)
1η βόλτα: Σπήλαια της Ακρόπολης-θέατρο του Διονύσου
2η βόλτα: Φιλοπάππου
3η βόλτα: Εθνικός κήπος

Πότε: 19/6-23/6, 26/6-30/6, 3/7-7/7
Ώρες: Δευτέρα-Παρασκευή 09.00 – 14.30
Οι ώρες της βόλτας θα ανακοινωθούν στην αρχή της κάθε εβδομάδας.
Κόστος: 80 η μία εβδομάδα,120 οι δύο εβδομάδες, 200 οι τρεις εβδομάδες (στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ)

Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο info@kinitiras.com
*10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας

Η Βιργινία Αξιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) στην Αθήνα, στο Ζ’ εργαστήριο ζωγραφικής του Γιάννη Ψυχοπαίδη και Διακοσμητική στα ΤΕΙ Αθήνας. Φοίτησε με υποτροφία στο Facultad de Bellas Artes στο πανεπιστήμιο της Salamanca στην Ισπανία και στο Ecole Superieure des Beaux-Arts de Marseilles στη Γαλλία. Από το 2007 έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Η εικαστική της δουλειά αναφέρεται στη σύνθεση χρωμάτων και στοιχείων διαφόρων υλικών, τόσο στις δύο όσο και στις τρεις διαστασεις (installations). Η μουσική της παιδεία, οι σπουδές της στο χορό και τα θεατρικά σεμινάρια, την έχουν βοηθήσει να επεκταθεί και στις  performances. Επίσης είναι μέλος του αγγλόφωνου μουσικού rock γκρουπ INSTALL ως τραγουδίστρια, στιχουργός και συνθέτης. Το 2012 ιδρύει, μαζί με τους συνεργάτες της, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Art Tutu, όπου διοργανώνει σεμινάρια εικαστικών και εκθέσεις. Από τον Μάιο του 2015 συνεργάζεται με τον κινηματογράφο «Αθήναιον» (Βας.Σοφίας 124, Αμπελόκηποι, Αθήνα) όπου αναλαμβάνει τα ζωγραφικά πανό-γιγαντοαφίσες του κινηματογράφου.

H Εύη Θανέλλα δραστηριοποιείται στο χώρο της μη-τυπικής μάθησης με έμφαση σε διαδικασίες που καλλιεργούν την κιναισθητική αντίληψη και δημιουργικότητα, την ενσυναίσθηση, τη ζωή με τον εαυτό, τους άλλους και τη φύση. Ολοκλήρωσε ακαδημαϊκές Παιδαγωγικές Σπουδές (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων), εργάστηκε ως δασκάλα στη Δημόσια Εκπαίδευση (2009- 2011) και έκτοτε ταξιδεύει, εργάζεται σε ποικίλα πλαίσια και συμμετέχει συστηματικά σε Βιωματικές δράσεις (Εργαστήρια, Σεμινάρια, Συνέδρια, Συναντήσεις, κ.α) με έμφαση στις θεματικές της Μη-Τυπικής Μάθησης, της Δημιουργικής Κίνησης, της Επικοινωνίας, της δημιουργίας και υποστήριξης της Ομάδας-Κοινότητας. Συγκεκριμένα, οι πρακτικές Μη-Βίαιη Επικοινωνία, Art of Hosting, Skinner Releasing Technique, Open Floor Movement, Ensemble Σωματικό Θέατρο εμπνέουν σταθερά τον τρόπο που συνυπάρχει, κινείται και εργάζεται τα τελευταία χρόνια. Έχει δουλέψει σε κατασκηνώσεις και εκπαιδευτικές – καλλιτεχνικές δράσεις με ομάδες παιδιών και με ομάδες ενηλίκων, καθώς και σε εξατομικευμένες δράσεις με νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά και υπερήλικες. Ως εθελόντρια έχει βρεθεί σε διοργανώσεις Φεστιβάλ, σε κατασκηνώσεις για γονείς και παιδιά, σε Κοινότητα Συμβίωσης Ενήλικων Ατόμων με και χωρίς Αναπηρία, σε εκπαιδευτικούς – καλλιτεχνικούς χώρους και αλλού.Υπήρξε ενεργό μέλος της ομάδας της Σκυτάλης -δράση για το Χορό στην Εκπαίδευση- (2015- 2016) και συμμετείχε στο RICEan School of Dance (καλοκαίρι 2015). Τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάζεται με τον Κινητήρα, ενώ την τρέχουσα περίοδο είναι ενεργή ως συντονίστρια βιωματικών εργαστηρίων Κίνησης, Παιχνιδιού και Επικοινωνίας, Facilitator, Graphic Facilitator και Live-in Carer.

H Κατερίνα Χριστοπούλου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Είναι εικαστικός. Στο ενεργητικό της έχει 2 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις. Σπούδασε Διακοσμητική και Σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων στο ΤΕΙ Αθήνας και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στο εργαστήριο του  Ι.Ψυχοπαίδη. Έχει εκπαιδευτεί στην εικαστική ψυχοθεραπεία. Ασχολείται πολλά χρόνια με την εκπαίδευση. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια εικαστικών στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντε Λακρουά. Έχει διδάξει Σχεδιασμό Εσωτερικών Χώρων και design , κεραμική στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα, στην Ισπανία. Σε συνεργασία με άλλους εικαστικούς, λειτουργεί από το 2012 τον χώρο εικαστικών δράσεων Αrt Tutu, που βρίσκεται στην περιοχή της Ακρόπολης.

H Όρσα Ρεμπούσκου είναι αρχαιολόγος – ιστορικός τέχνης με μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσειολογία. (M.A.  in Learning and Visitor Studies in Museums and Galleries, Πανεπιστήμιο Leicester, Μ. Βρετανία). Τα τελευταία χρόνια η δουλειά της επικεντρώνεται  στη δημιουργία  δράσεων με σκοπό την επαφή διαφορετικών κοινών και κυρίως παιδιών με την τέχνη και τον πολιτισμό. Έχει συνεργαστεί με διάφορους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς , όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, το Eureka Science Center του Ελσίνκι, τον πολιτιστικό oργανισμό ΝΕΟΝ, Αθήνα, για τη διοργάνωση εκθέσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων μουσειακής αγωγής.  Με το Art TuTu και την εικαστικό Κατερίνα Χριστοπούλου έχουν δημιουργήσει το Art TuTours  μια σειρά  βιωματικών περιηγήσεων και εικαστικών εργαστηρίων  για παιδιά και γονείς σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και γειτονιές της Αθήνας.

Η Μαριάνθη Λάζου ασχολείται με το χορό απο την ηλικία των 6 ετών, σπούδασε στο HOPA(House of Performing Arts) από όπου αποφοίτησε το 2017. Επίσης είναι τελειόφοιτος της σχολής Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη χορού και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων release technique και αυτοσχεδιασμού. Έχει δουλέψει με παιδιά κάνοντας δημιουργική απασχόληση μέσα από το χορό σε παιδική κατασκήνωση και ως δασκάλα χορού σε προετοιμασία παιδικής παράστασης. Η Μαριάνθη κάνει την πρακτική της στον Κινητήρα.

Η Χριστίνα Παπαδάκη είναι φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιπλέον πτυχίο στην Δημιουργία Μόδας. Έξι χρόνια πρακτικής της κινέζικης πολεμικής τέχνης Kung Fu και ένα χρόνο προπόνηση παιδιών ηλικίας 6-12. Με γνώσεις μουσικής, πιάνο και φωνητικά, και ένα αχόρταγο ενδιαφέρον για όλες τις τέχνες, έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη και ως performer. Η Χριστίνα κάνει την πρακτική της στον Κινητήρα.

Κινητήρας-Artistic Network for Performing Arts

Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 2109248328

info@kinitiras.com

www.kinitiras.com

Facebook page: Kinitiras

Leave a Reply