ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Κυριακή στην ΤεχνόποληΆλλη μια Κυριακή στην Τεχνόπολη έρχεται στις 11 Νοεμβρίου! Από τις 11.00 έως τις 14.00, μικροί και μεγάλοι παίζουμε με ρομπότ, γινόμαστε ήρωες σε video games και ανακαλύπτουμε με τον πιο ξεχωριστό τρόπο τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες σε μία σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα βγαλμένα από το… μέλλον!

4

Στο INNOVATHENS powered by Samsung, μαζί με δύο νέους φίλους, τον Μαξ και τον Τόμπο, προγραμματίζουμε ένα ρομπότ να κάνει delivery, ενώ στην Αποθήκη ανακαλύπτουμε πώς η τέχνη και οι επιστήμες δεν είναι τόσο αταίριαστες όσο νομίζουμε μέσα από το έργο του πρωτοπόρου καλλιτέχνη Takis. Μια βόλτα στο Μουσείο ή αλλιώς μια οικογενειακή ξενάγηση από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα μας ανοίξει ένα παράθυρο στο χρόνο και στην τεχνολογία του 19ου αιώνα, την ίδια ώρα που στο Νέο Υδαταέριο θα εξοικειωθούμε με τις τελευταίες τεχνολογίες, τα ρομπότ, τον προγραμματισμό και την αλγοριθμική σκέψη. Από την Κυριακή αυτή, δεν θα μπορούσαν να λείψει όμως κι ένα μικρό ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο των video games! Πώς φτιάχνονται αυτά τα παιχνίδια; Κι ακόμα, αν αναρωτιέστε αν είναι… μάγος ο καιρός ή ποιος προκαλεί τη βροχή, και σε αυτές τις απορίες θα ανακαλύψουμε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απαντήσεις! Όλα αυτά και άλλα πολλά για τη λειτουργία και την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων θα μάθουμε – επίσης – στο INNOVATHENS powered by Samsung στις 12.00. Η αυλαία κι αυτής της Κυριακής θα πέσει στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο με μία πολύ ιδιαίτερη παράσταση θεάτρου σκιών και τον Καραγκιόζη σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει: αυτόν του επιστήμονα!

Ραντεβού λοιπόν αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν! #KatheMeraTexnopoli 

Η εταιρεία Stoiximan στηρίζει το πρόγραμμα “Κυριακές στην Τεχνόπολη” μέσω του Νέου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μικροί Ήρωες».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

«Όταν τα χρώματα κάνουν τραμπάλα»
Εικαστικό βιωματικό εργαστήρι από τη NovelVox

Χώρος διεξαγωγής: Αποθήκη
Ώρα έναρξης: 11.00

Τι σχέση έχουν τα σχήματα των γλυπτών του Takis με τα συναισθήματα και ποια η σχέση της αιολικής ενέργειας με την γεωμετρία και τον χορό; Μπορεί ένας μαγνήτης να δημιουργήσει το πιο πρωτότυπο έργο τέχνης; Τι γίνεται όταν τα μαγνητικά πεδία αλλάζουν;
Μέσα από ένα εικαστικό βιωματικό εργαστήριο με πολλή κίνηση, μουσική, ρυθμό και δημιουργία, τα παιδιά γνωρίζουν τα έργα του πρωτοπόρου Έλληνα καλλιτέχνη Takis(Παναγιώτη Βασιλάκη) και κατανοούν πώς ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε εύστοχα την  τεχνολογία και την επιστήμη σε συνδυασμό με την γλυπτική τέχνη.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3έως 7ετών και διαρκεί περίπου 60’.
*Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα και πρόχειρα ρουχαλάκια. 

«Μια βόλτα στο Μουσείο»
Οικογενειακή ξενάγηση από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Καμινάδα
Ώρα έναρξης: 11.00

Τι είναι το φωταέριο; Είπατε κάτι για τα… κορνούτα; Ήπιες το γάλα σου;

Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους, ανακαλύπτουμε με τον πιο πρωτότυπο τρόπο την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

*Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 45’. 

6

«Παίζοντας με τα ρομπότ»
Πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής από την ομάδα Edumotiva

Χώρος διεξαγωγής: Νέο Υδαταέριο –FabLab
Εργαστήριο Α’ – ώρα έναρξης 11.00: για παιδιά από 8 έως 12 ετών
Εργαστήριο Α’ – ώρα έναρξης 12.00: για παιδιά από 8 έως 12 ετών

Ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να εξοικειωθούν τα παιδιά με διαφορετικά ρομπότ και να εισαχθούν στον προγραμματισμό και την αλγοριθμική σκέψη μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και συνεργασία στην ομάδα.Οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν παίζονταςέννοιες από τα μαθηματικά, την τεχνολογία, την φυσική, τον προγραμματισμό και προσεγγίζουν τον κόσμο της ρομποτικής.
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 50’.


«Έλα να σχεδιάσουμε μαζί ένα videogame
Εργαστήριο ανάπτυξης video games από τη VIRA | Virtual Reality Applications

Χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2 (1οςόροφος)
Εργαστήριο Α’ – ώρα έναρξης 11.00: για παιδιά από 8 έως 12 ετών
Εργαστήριο Α’ – ώρα έναρξης 12.00: για παιδιά από 8 έως 12 ετών

Κατά την διάρκεια του workshop, θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση σχετικά με την ανάπτυξη των video games, τη χρήση των τεχνολογιών αυτών και σε άλλους τομείς όπως επίσης και των ειδικοτήτων που συνθέτουν μία ομάδα που αναπτύσσει video games. Μετά την παρουσίαση, τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και θα κληθούν να ζωγραφίσουν χαρακτήρες ή να επιλέξουν ήχους ώστε το υλικό αυτό να προστεθεί σε ένα 2D platformer παιχνίδι.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 12 ετών και διαρκεί περίπου 60’.
 

3

«Μαθαίνοντας προγραμματισμό με τον Μαξ και τον Τόμπο»
Εργαστήριο εισαγωγής στον προγραμματισμό και τη ρομποτική από την ομάδα Tutobo

Χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2 (Sasmung Lab, 2ος όροφος)
Ώρα διεξαγωγής: 11.00 – 13.00
*Προσοχή: Μόνο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα γίνονται κρατήσεις -οι ομάδες θα δημιουργούνται με σειρά προτεραιότητας.

Πώς κινείται ένα δίτροχο ρομπότ; Μπορεί να κάνει delivery πίτσας;

Όλοι μαζί λύνουμε γρίφους και μαθαίνουμε τις βασικές αρχές του προγραμματισμού: REPEAT | IF() THEN() | REVERSE | FORWARD | LEFT | RIGHT.
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 9 ετών και 
διαρκεί 30’ λεπτά με ομάδες των έξι παιδιών. 

«Ο μάγος του καιρού»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το meteo–ΙΕΠΒΑ/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2 (ισόγειο)
Ώρα έναρξης: 12.00

Ποιος είναι ο κύκλος του νερού; Τι προκαλεί τη βροχή; Σε πόσα είδη χωρίζονται τα σύννεφα; Πώς δημιουργείται ο κεραυνός; Τι είναι ο ανεμοστρόβιλος;

Το meteo και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μέσα από ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό και διαδραστικό πρόγραμμα εισάγει τα παιδιά στην λειτουργία και ερμηνεία των καιρικών φαινομένων.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6έως 8ετών και διαρκεί περίπου 60’.

5
«
Ο Καραγκιόζης επιστήμονας»
Θέατρο σκιών από την ομάδα«Ο κόσμος των σκιών»

Χώρος διεξαγωγής: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο
Ώρα έναρξης: 13.00

Ο αδελφός του Πασά που φιλοξενείται στο σαράι, γκρινιάζει συνεχώς,νομίζοντας ότι πάσχει από διάφορες ασθένειες. Δεν εμπιστεύεται τους γιατρούς και δημιουργεί αναστάτωση στους αξιωματικούς. Ο Χατζηαβάτης παρουσιάζει ως μεγάλο επιστήμονα τον Καραγκιόζη, που βρίσκει την ευκαιρία να ξεκινήσει ένα νέο επάγγελμα.

*Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 3 και τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 60’.

Poster_Κυριακές στην Τεχνόπολη_11.11

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 
2130109327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-16:00)

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300

press@athens-technopolis.grwww.technopolis-athens.com 

Leave a Reply